© Opus Hong Kong

Her er Daniel Åxmans nye hybel – Asiens dyreste lejlighed

Danskeren Daniel Åxman har været i banken ... for at låne en halv milliard til en lejlighed i Opus Hong Kong. Den vilde luksus-ejendom er tegnet af Frank Gehry.

Ejendommen Opus Hong Kong af geniet Frank Gehry

Det fås ikke mere ekstravagant. Bygningen fra 2012 er et af verdens mest voldsomme udtryk for rigdom og stilmæssigt blær. Den elegante konstruktion af kæmpemæssige glassøjler nærmest skyder sig ud af en bjergside i udkanten af det evigt snurrende Hong Kong.
Det ser ud, som om ejendommen bølger lidt i vinden, og det er også meningen. Den er endnu en organisk genistreg af canadisk-amerikanske Frank Gehry, som er verdensstjerne inden for arkitektur. Han er især kendt for Guggenheim Museum i Bilbao, som af mange kaldes verdens mest spektakulære bygningsværk.

Købt af Daniel Åxman

Og en af de 12 luksus-lejligheder er netop blevet købt af danskeren Daniel Åxman via selskabet Lead Connection Limited. Lejligheden koster 500 millioner hong kong dollars. Det svarer til omkring 430 millioner danske kroner, skriver South China Morning Post.

Læs også: Kinesernes usynlige bro over Avatar-dalen

Hvad får Daniel Åxman så for pengene her? Han kan glæde sig over en gigantisk lejlighed i flere, næsten flydende, planer med balkoner bygget som skibsdæk og private svimmingpools. Her er ingen ende på de raffinerede og dyre detaljer – marmor, ædelt træ, glas i tonsvis ...

Daniel Åxman bor i Schweiz, ejer vingårde i USA - og Asiens dyreste lejlighed

Daniel Åxman er ganske vist dansker, men flyttede fra landet i 2005 og bor i Schweiz. Han har skabt sin formue med flere selskaber og ejer også en eksklusiv vingård i USA.
Hans selskab har formentlig købt Gehry-lejligheden i Hong Kong som et stiligt visitkort.

Se flere billeder fra Opus Hong Kong

Hvis man først ejer et stykke af kagen her – og kan invitere sine asiatiske forretningsforbindelser på middag med udsigt over bjergsider og Hong Kong for fødderne – så er alle døre åbne.

Indretning fra en lejlighed på 10. sal i Opus Hong Kong. Her spares ikke ...