Foster+ Partners designer overdådig Apple-butik i Dubai

Apple-koncernen har åbnet endnu en butik, men den nye Dubai-filial adskiller sig fra de andre med sit særligt smukke design.

Apple Store med udsigt

Dubai er kendt for luksus og overdådighed, så når der skal designes en ny Apple Store, er alle sejl selvfølgelig sat til. Den nye butik ligger i Dubai Mall med udsigt ud over byen samt verdens største springvand, Dubai Fountain.

Butikken er i to etager, og facaden syner meget let og luftig, da den er beklædt med 18 ’solvinger’, der om dagen skygger for solen, og om aftenen åbnes, så man kan nyde udsigten.

© Apple

Nyfortolkning af arabisk arkitektur

Vingerne er en nyfortolkning af en traditionel arabisk ’mashrabiya’, som er smukke, udskårne træskærme, der ligesom solvingerne fungerer som både afskærmning og dekorative elementer.

© Nigel Young/Foster + Partners

Kæmpe kulfibervinger

Solvingerne er hver især 11 meter høje og er lavet i kulfiber for at gøre vingerne lette, men alligevel vejer hver vinge et helt ton.

Kulfiberen er lagt i flere lag af rør, der former et tæt net. Rørene er placeret efter solen, så de ligger mere koncentreret på de steder, der udsættes for mest sollys gennem årets løb.

© Nigel Young/Foster + Partners

Skyggemønstre

Skærmene giver besøgende mulighed for at kigge ud på byen gennem skærmene og giver et smukt skyggemønster indenfor.

Hver ’terrasse’ mellem vingerne er der plantet et træ, der roterer mekanisk, så alle træerne får lige meget sol fra alle vinkler.

© Nigel Young/Foster + Partners

Interiør som klassisk Apple Store

Indenfor ligner butikken de fleste andre Apple Stores, men designet skaber et særligt rum, hvor der er ro til at ose rundt.

Kilde: Foster + Partners

© Apple
© Apple