BØH! Verdens mest uhyggelige arkitektur

Glædelig halloween. Nogle bygninger er skræmmende nok i sig selv, og andre ser tilforladelige ud, men rummer de grummeste historier ... Her er verdens mest skræmmende arkitektur.

Notre Dame skræmmer alle

Enhver gotisk katedral fra middelalderen kan ryste selv den mest hærdede, men Notre Dame i Paris tager prisen. Og det var netop meningen, at dette bygningsværk skulle skræmme mennesker, så de ikke løb rundt og fandt på syndige ideer.

Lloyd Wrights hjemsøgte betonhelvede

Ennis House i Hollywood er tegnet af stjernearkitekten Frank Lloyd Wright, og han må have været i et særlig mørkt humør under arbejdet med den sære betonbygning. Det var her, et uhyggeligt middagsselskab blev holdt i filmen House of the Haunted Hill fra 1959, huset var del af optagelserne til Ridley Scotts Blade Runner, og det lagde også vægge til nogle af scenerne i Twin Peaks.

En af de særlige features ved Ennis House er betonmurene, som har mystiske relieffer.

Kafkas creepy hjem

Man bliver nærmest dolket ihjel bare ved at gå igennem porten her til Ærkebiskoppens Palads i Prag. Det truende bygningskompleks har formørket kvarteret ved floden Vlata i mange hundrede år og har bl.a. været location for Tom Cruise-filmen Mission Impossible.
Stedet er også kendt for at have været forfatteren Franz Kafkas hjem, og han er jo ikke kendt for hygge ...

Lenin er godt nok bleg ...

Lenin er godt nok bleg ...

Den kommunistiske arkitektur fra starten af 1930'erne er ikke just livsbekræftende, men når man så går ind i den røde granitbygning, Lenins Mausoleum i Mosva, bliver stemningen ikke varmere.
Her ligger han, Lenin, balsameret og bleg. Dog siges det, at russerens hænder stadig er blålige, som om han fryser ...

Her bor Elvis stadig ...

Elvis Presley huserede i Graceland Mansion fra 1957 til 1977, hvor han døde temmelig omtåget og udslukt efter en vild karriere. Kongen af rock 'n roll er også begravet her, efter at hans lig blev forsøgt stjålet på det første begravelsessted.
Mange fans tror stadig, hans spøgelse vandrer rundt i hvid satin på Graceland, og endnu flere benægter, at han overhovedet er død.

Huset, hvor nærmest alle beboere er blevet myrdet

The Amityville House i New York ser meget hyggeligt og cremefarvet ud, men det ydre snyder. Her har foregået så mange ækle ting, at både en roman og en film har beskrevet rædslerne.
Det er især kendt for såkaldt 'paranormale aktiviteter', onde ånder, der ikke er til at drive væk ...

Et helt kvarter for døde multimillionærer

Gilded Age er en særlig type dystre multimillionær-villaer, som ligger i Newport, Rhode Island. De er kendt som verdens mest hjemsøgte huse, især Breakers Mansion, hvor en tidligere og kolosalt velhavende ejer, Cornelius Vanderbilt, siges at vandre rundt, fordi det ikke er gået op for ham, at han er død ...