glyptotekets have

11 events til dig der elsker arkitektur

Vi har fundet frem til 11 udvalgte arkitektur events til den forestående kulturnat i København. Her giver vi dig et overbliksbillede over, hvor du skal søge hen.

En nat i arkitekturens tegn

Den årligt tilbagevende Kulturnat står for døren. En hel aften og nat dedikeret til den kulturinteresserede. Aftenen og natten byder på et utal af spændende oplevelser. Programmet spænder bredt og rummer events for enhver smag, og for folk i alle aldre. Vi har undersøgt programmet og samlet de ti mest attraktive oplevelser til dig, som ønsker at gå på opdagelse i arkitekturens verden, fredag den 14. oktober.

70'erne på facaden - Arbejdermuséet

Arbejdermuseet, kulturnatten i København
© Kulturnatten.dk

"Arbejdermuseet er i nattens anledning badet i lys og forvandlet til et storblomstret, farverigt og levendegjort 70'er tapet."

Program og informationer findes på arbejdermuseet.dk

København blev forandret - Arkitektforeningen

arkitektforeningen, kulturnatten i københavn
© Arkitektforeningen

"_For bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at bygge, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev forandret.

I Indre By ved Nørreport slår Arkitektforeningen dørene op til den smukke fredede præstegård, der har gennemgået en nænsom renovering og i dag er hovedkontor for foreningen, der samler 7000 danske arkitekter.

Arkitektforeningen direktør, Jesper Pagh, gennemfører på sin vanlige skarpe, varme og oprigtige facon interviewene med nogle af største kronvidner til byens forandring.

Fotos af byen lige før den ændrede sig kan opleves i foreningens lobby, som også er husets hjerte og samlingssted._" - kulturnatten.dk

For flere informationer om program, besøg arkitektforeningen.dk

Rundvisning hos Dansk Erhverv - Børsbygningen

børsbygningen, københavns kulturnat
© Kulturnatten.dk

"_Kom og besøg Dansk Erhverv og få en guidet rundvisning på Christian den IV's Børsbygning.

Rundvisningen varer ca. 45 minutter og tager gæsterne igennem bygningens historie fra den stod færdig i 1624 og var omgivet af vand på 3 sider og frem til nutidens alsidige aktiviteter i Dansk Erhverv regi_."

Program og informationer findes på danskerhverv.dk

Helende arkitektur - Nørre Allé 45

arkitektur på nørre allé, københavns kulturnat
© Kulturnatten.dk

"_Kom forbi Nørre Allé 45 på Kulturnatten og få et indblik i, hvordan nyskabende og anderledes arkitektur kan medvirke til at rehabilitere syge mennesker.

Center for Kræft & Sundhed København er designet efter inspiration fra evidensbaseret forskning om helende arkitektur. Bygningen blev indviet i 2011 og har siden dannet rammen om rehabilitering af mennesker med kræft og deres pårørende i København. På Kulturnatten kan du få en rundvisning i den spændende bygning og høre foredrag om helende arkitektur.
Centret er opført af Københavns Kommune og tegnet af Nord Architects. Bygningen står med sine aluminiumsfacader som en lysende kontrast til de traditionelle røde Nørrebro-karréer.
Arbejdet med arkitektoniske elementer som skala, materialitet og rumlige sammenhænge har sikret en ganske særlig atmosfære i bygningen, som blandt andet indeholder en gårdhave, træningssale
med udsigt, flere tagterrasser og en café._" - kulturnatten.dk

Fuldt program og informationer findes på kraeftcenter-kbh.dk

Brobygning - Dansk Arkitektur Center

Dansk arkitektur center, københavns kulturnat
© Kulturnatten.dk

"Hop på en gratis båd og hør om Københavns nye broer, om BLOX byggeriet m.m."

Informationer mm. findes på dac.dk

Urban Livingroom - Dansk Arkitektur Center

dansk arkitektur center, kulturnatten i københavn
© Kulturnatten.dk

"_Besøg den helt nye udstilling Our Urban Living Room om tegnestuen COBE –
de første gæster får et glas!

Fødselsdagsfest på Israels Plads, arbejdsplads på det lokale bibliotek eller en eftermiddag i solen på Dronning Louises Bro. For arkitektvirksomheden COBE er byen vores nye dagligstue, vi i stigende grad rykker vores hverdagsaktiviteter ud i, og hvor man føler sig hjemme. I udstillingen ’Our Urban Living Room’ fortæller de om deres vision og viser tankerne bag deres projekter fra de seneste ti års arbejde i København_."

Alle informationer findes på dac.dk

Arkitektur og oplevelser - Dansk Industri

dansk industri, kulturnatten i københavn
© Kulturnatten.dk

"Kom på rundvisning i Industriens Hus. Hør tankerne bag bygningen og nyd udsigten over København."

Informationer om Dansk Industri kan findes på di.dk

Arkitekturomvisning - Den Frie Udstillingsbygning

den frie udstillingsbygning, kulturnatten i københavn
© Kulturnatten.dk

"Kom med på en spændende tur rundt i den unikke udstillingsbygning tegnet af J. F. Willumsen. Vi har fokus på den særegne arkitektur, der siden 1898 har udgjort en arena for den frie kunst. Selve bygningen er et meget specielt og unikt stykke arkitektur med en helt særlig atmosfære. Bygningen er fredet og opfattes i dag som et totaltværk, der i sig selv er et besøg værd."

Informationer og program kan findes på denfrie.dk

Overvældet oplæsning - Glyptoteket

toppen af glyptoteket, kulturnatten i københavn
© Kulturnatten.dk

"Læg dig til rette på Tagterrassen under det åbne himmelrum og lyt til historier om det uendelige univers."

Find yderligere informationer på glyptoteket.dk

Det handler om at bo - KADK

det handler om at bo, kadk
© Kulturnatten.dk

"180 helt nye studerende ”bosætter” sig i udstillingen, og den viser gennem tegninger, fotografier og 1:1 strukturer, hvordan de ser og fortolker bosætning som en aktivitet, der handler om måder at bygge og bebo verden."

Yderligere informationer forefindes på kadk.dk

Eksperimentel arkitektur - KADK

eksperimentel arkitektur, kadk
© Kulturnatten.dk

"Oppustelige genstande, Lace Wall og stålplader "Stressed Skin" er nogle af de elementer, man kan møde på CITAs udstilling."

Alle informationer kan findes på kadk.dk