© MVRDV

10 vilde bygningsværker du kan glæde dig til i 2017

2017 bliver bestemt ikke kedelig, hvad angår bygningsværker fra verdens stjernespækkede arkitektfirmaer og tegnestuer. Vi viser 10 af de mest bemærkelsesværdige her.

Amager Bakke, København

2017 bliver året hvor Danmarks ældste forbrændingsanlæg, Amagerforbrændingen, folder sig ud som rekreativt område med blandt andet udsigtspost og skibakke med 1.500 meter grønne, blå og sorte pister til skientusiasterne. Bjarke Ingels Group står bag ombygningen af forbrændingsanlægget, der desuden stadig skal fungere som et anlæg, hvor affald omdannes til energi.

CAZA, City Center Tower, Manila

En 27 etagers bygning er ved at blive opført i Filippinernes hovedstad, Manila. Bygningen skal fungere som hovedsæde for en række teknologivirksomheder heriblandt Googles filippinske hovedsæde. Bygningen er udformet i glas med fine balkoner. New Yorker-firmaet Caza står bag.

© Rem Kolhaas

Concrete at Alserkal Avenue, Dubai

Alserkal Avenue blev grundlagt i 2007 i Dubais industrikvarter for at promovere regionens kulturliv. I dag er mere end tyve gallerier og kunsthuse placeret i området. Rem Koolhaas nye ’Concrete’-venue er en ombygning af en tidligere lagerbygning og skal indeholde plads til udstillinger, modeshows og andre kulturevents.

© Bjarke Ingels Group

Lego Huset, oplevelsescenter, Billund

Et legohus med både udstillinger, butik og café er hvad der gemmer sig bag det nye oplevelsescenter i Billund. Det er stjernearkitekten Bjarke Ingels (BIG), der står bag byggeriet, der naturligvis er udformet som gigantiske legoklodser.

© Sønhetta

King Abdulaziz Center for World Culture, Saudi Arabien

100.000 kvadratmeter kulturelle faciliteter med plads til både auditorium, biograf, bibliotek, udstillingshal, museum og arkiv. Det er det internationale arkitektbureau, Snøhetta med norske rødder, som står bag det nye kulturcenter.

© Thomas Heatherwick

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

80 gallerier er der plads til i det nye kunstmuseum, som Cape Town får opført i 2017. Museet er tegnet i og omkring nogle gamle siloer, som ”udhules” og genopbygges som et stort, indbydende museum.

Det er London-arkitekten, Thomas Heatherwick og hans tegnestue, der står bag det enorme byggeri.

© MAD Architects

Chaoyang Park Plaza, Beijing, Kina

Chaoyang Park Plaza er et område i Beijing med skyskapere, kontorbygninger og pladser, udformet som et landskab. De forskellige bygninger er designet til at efterligne bjerge, bakker og søer. Tårnene på billedet er inspireret af et bjerglandskab og lobbyen er iscenesat med både naturlyde og planter. Det kinesiske arkitektfirma, MAD Architects står bag.

© Studio Ko

Yves Saint Laurent Museum, Marrakesh, Marokko

5.000 stykker tøj og 15.000 haute couture accessoirers fra Yves Saint Laurents kollektioner kan fra oktober i år ses i en helt ny museumsbygning lokaliseret i Marrakesh. Det 4.000 kvadratmeter store museum er tegnet af Studio KO. Og ja, der er en museumsbutik for de shoppinglystne.

© Zaha Hadid

Napoli-Afragola High Speed Train Station, Napoli

Den nye togstation, der er tegnet af det verdensberømte Zaha Hadid Architects, skal fungere som både station og som bindeled mellem det omgivne landskab og stationen. Projektet har været undervejs siden 2003 og mødt mange udfordringer på vejen, men skulle altså stå færdigt i 2017.

© MVRDV

The Seoul Skygarden, Seoul Sydkorea

En 938 meter lang hævet motorvej skal omdannes til en grøn og indbydende ’high line’. Med mere end 250 forskellige træsorter, blomster og buske får Seoul dermed en attraktiv offentlig park, der strækker sig gennem den vestlige del af byen.