12 bud på kreativt påskepynt du kan lave til dig selv eller dine nærmeste

Find inspiration til de fineste påskeæg. Se også, hvordan du kan udfordre de klassiske æg med alternative løsninger.

Gør det selv påskepynt

Påsken er lig med fine dekorationer og forårsfarver. Du kan få en masse tid til at gå med at lave dit eget fine påskepynt, som giver liv og glæde til dit hjem eller dine nærmeste. Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan lave kreativ påskepynt, både påskeæg samt et par alternativer til det klassiske æg.

Påskeæg

Der findes ikke nogen påske uden påskeæg. Det gælder både dem til pynt og de spiselige med chokolade. Vi har samlet nogle forskellige kreative måder du kan pynte dit påskeæg.

Blomster og forår

Påske betyder også forår, og disse flotte æg står godt sammen med forårsgrenene. Du kan finde blomster i din have eller skoven, og presse blomsterne. Derefter kan du klistre dem på dine æg.

Æg farvet af grøntsager

Der er mange måder, man kan farve sit påskeæg på. På billedet er det farvet med skaller fra et rødløg. Hvor intens farven bliver afhænger af, hvor lang tid du lader dit æg ligge i vandet med farven.

Alternative papir-æg

Dine påskeæg behøver ikke at være af rigtige æg. Disse fine papir-æg i friske forårsfarver vil pynte fint i hjemmet hele påsken. Du kan enten lave papir-ægget i en hvid version, som giver et elegant udtryk eller i fine påskefarver, som skaber lidt varme til de kolde grene.

Brug æggeskaller til lys

I stedet for at smide æggeskallerne ud kan du som her sætte et fyrfadslys i og få skabt lidt hygge og påskestemning i hjemmet på en billig og nem måde.

Blomster

Man bliver aldrig træt af at kigge på blomster. De er skønne at have i sit hjem, og dejlige at modtage fra andre. Nedenfor er der et par kreative og bæredygtige måder, du kan lave dine egne blomster på.

Smukke blomster der holder forevigt

Papirblomster er gået hen og blevet meget populære, og det kan vi godt forstå. De er både bæredygtige, sjove at lave og pæne at kigge på, og så holder de for evigt. Du kan finde en guide til, hvordan du laver en påskelilje her.

Let som en fjer

Du kan også pynte dit hjem med denne smukke buket med fjer og grene. De smukke farvede fjer giver grenene en form for lethed og elegance. Buketten er nem og hurtig at lave, og du skal kun bruge grene, fjer og ståltråd.

Gækkebreve

Det er altid hyggeligt at lave gækkebreve, både når du sidder og laver dem, men det giver også en glæde hos dem, der modtager dem. Så må man bare krydse fingre for at modtageren af gækkebrevet ikke gætter én, så der bliver sendt et chokoladepåskeæg din vej.

Et gækkebrev med flere funktioner

Til dette smukke gækkebrev skal du kun bruge en saks, papir og tråd. Her har tekstildesigner og papirkunstner Missemai lavet den fineste ballerina, der både kan bruges som ophængt pynt eller gækkebrev.

LÆS OGSÅ

Det traditionelle gækkebrev

Du kan også lave det mere klassiske gækkebrev. Her ses det med et stykke farvet papir bag papirklippet. Det gør gækkebrevet mere stabilt, og så er det pænt med noget farve til det hvide papir.

Påskekranse

Naturen er altid smuk at kigge på og til påske giver det en god anledning til at invitere naturen ind i dit hjem.

Brug naturen fra din gåtur

Pynt din dør eller væg med en fin påskekrans. Det er både en sjov og kreativ ide at lave en krans til dit hjem eller til en du har nær. Her har man bare brugt grene og gæslinger, som sagtens kan findes i naturen.

Simpel påskekrans

Denne smukke og enkle blomsterkrans vil hænge flot på din hoveddør. Den stråler af forår og påske. Og man kan ikke blive andet end glad af at se på den.

Origami

Med origami kan du folde din egen påskepynt. Vi har udvalgt noget forskelligt origami påskepynt med sværhedsgrader i flere niveauer.

Minimalistisk origami-fugl

Klip nogle smukke grene ude i naturen og lav denne lille, enkle fugl selv. Det er ikke så svært og det eneste du skal bruge er en saks, papir og en snor. Du finder en step by step lige her.

Påskepynt til de fingrenemme

Hvis du har lyst til at udfordre dig selv og dine kreative evner lidt mere, kan du springe ud i en origami hare eller origami påskeæg.

Du finder guiden til haren lige her og til påskeægget her.

LÆS OGSÅ