Påskeferieguide: 9 ting du kan give dig til i påsken

Vi har fundet 9 påskeaktiviteter, der med garanti vil skabe gode minder for både børn og voksne.

Påskeferie for hele familien

Påskeferien er lige rundt om hjørnet, men hvad kan du få tiden til at gå med? Der er massevis af skønne aktiviteter i København og omegn, som egner sig til både børn og voksne.

Kom i påskestemning og lad dig inspirere af hyggelige oplevelser, som kan opleves både inde og ude.

Dansk Arkitektur Center
© Rasmus Hjortshøj

Dansk Arkitektur Center - Rumrejser og skæg med æg

I påskeferien inviterer Dansk Arkitektur Center indenfor til familieaktiviteter og hele to aktuelle udstillinger, der zoomer ind på, hvor småt vi egentligt kan bo – både her på Jorden og i det ydre rum.

Sjov med æg
I DACs Educatorium er der skruet op for påskehyggen med kreative aktiviteter, blandt andet kan man lave flotte påskeæg inspireret af arkitekturens former og mønstre lige til at tage med hjem og hænge op - og flytte ind i et æg.

Leg arkitekt med LEGO® klodser
Hver dag i påskeferien kan der bygges månearkitektur med LEGO® klodser. Tænk HELT nyt, for hvordan overlever man egentlig ude i rummet, hvor der hverken er ilt eller vand? Det kræver en god fantasi og modet til at tænke stort for at overleve på Månen.

Påskehygge på Bryghuspladsen
Skærtorsdag og Langfredag kan hele familien male på pustede æg og klippe gækkebreve på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center.

To aktuelle udstillinger
I udstillingen A Space Saga kan man gå på opdagelse i en månebolig designet med trivsel for øje.

Og så er det sidste chance i påsken for at opleve den anmelderroste udstilling Bo Bedre Bæredygtigt.

Påskeaktiviteterne kan opleves fra 9. april - 18. april 2022.

Læs mere på DAC's hjemmeside

Byen Plantetorv700 kvm med grønne planter
© Byen Plantetorv

Tag børnene med på Byens Plantetorv i påsken

Københavns urbane plantemekka, Byens Plantetorv, har netop slået dørene op for endnu en sæson, så der kan skabes forårsliv i byens haver og altaner – noget som mange drømmer om i øjeblikket. Det er nemlig nu, der skal gøres klar til det spirende udeliv.

På Byens Plantetorv bliver der tilmed hygget om familiens mindste, da børnene kan udnytte tiden i børnehjørnet, hvor der kan tegnes påskeharer og påskeæg – eller klippes og klistres gækkebreve.

Læs mere på deres hjemmeside

Visit Sweden
© Credit: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se)

Visit Sweden

Vores nordiske naboland inviterer på en kulturel rejse i fodsporene på svenske forfattere, kunstnere og filmskabere, og sætter fokus på kunstnernes ophav, hjemlige rammer og lokale inspirationskilder, der er lige så interessante som deres værker.

Gå på opdagelse i kulturlivet på en ny måde og mærk for eksempel spændingen fra de populære, svenske krimier, der foregår i små og større byer rundt om i hele Sverige. Er Fjällbacka, som du forestillede dig, da du læste Camilla Läckbergs bøger? Oplev Fårö nordøst for Gotland, hvor flere af filminstruktøren Ingmar Bergmans film er indspillet eller genbesøg barndommen i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Småland.

Se flere eksempler på kulturdestinationer på Sveriges oplevelsesguide og på Visit Swedens hjemmeside

Påske i Tivoli
© Bax Lindhardt

Påske i Tivoli

Gør påskeferien lidt sjovere, og tag hele familien med i Tivoli. Der er garanti for masser af forårsunderholdning med flotte påskedeokrationer, bløde påskelam og lækre forårsfristelser. Haven åbnes med et kæmpe Åbningsfyrværkeri, som vil lyse hele haven op.

Find hele programmet på Tivoli's hjemmeside

Bakken
© Bakken

Bakken slår dørene op

Tag hul på foråret med et besøg på Bakken når de åbner igen den 8. april 2022. Bakken har åbent hele påsken og byder traditionen tro på masser af gratis underholdning.

Læs mere på deres hjemmeside

Haegue Yang / VISDA
© Jan Søndergaard

Påskeferie på SMK

Slip fantasien løs i Statens Museum for Kunst og tag på oplevelse i den sydkoreanske kunstner Haegue Yangs vilde univers.

Familieomvisning: Fang fantasien
Rejs med familien til væsenernes verden.

Børnenes værksted
Vær kreativ og skab dine egne skøre og fantasifulde væsener.

Introduktion til Haegue Yang: Double Soul
Kom helt til på Haegue Yangs sanselige værker igennem en hyggelig omvisning.

Læs mere på SMK's hjemmeside

Zoologisk Have om aftenen.
© Zoologisk Have

Gå i fodsporene på dinosaurerne

Fra den 9. april 2022 kan du slå dig løs i København ZOO's nye Dinozoo. Her er der mulighed for at dyste mod de plante- og kødædende dinosaurer i sjove og anderledes udfordringer. Derudover er der mulighed for at skave seje dinoer i æg, bogmærker med din yndlingsdino og meget mere i kreaværkstedet.

Læs mere ZOO's hjemmeside

Påske på Frilandsmuseet
© Nationalmuseet

Påskestemning på Frilandsmuseet

Hiv hele familien med på Frilandsmuseet og kom i ægte påskestemning. Her er der mulighed for at køre i hestevogn, lave kreative påskekreationer og møde nyttede påskelam og andre dyr.

Læs mere på hjemmesiden

Rundetårn
© Kunsten

Påske i Eventyrtårnet

Rundetårn byder på påskehygge med både blomster og papirkunst. I anledningen af familieudstillingen “Eventyrtårnet” har du mulighed for at lave elegant papirklip, som H.C. Andersen, eller skabe dit eget blomstervæsen.

Læs mere om påskeaktiviteterne her

LÆS OGSÅ