© www.martinkaufmann.dk

Mette Juulsgaards lagkage

Her er opskriften fra vores store chokoladekonkurrence...

Mette Juulsgaards lagkage

Jeg har lavet en klassisk lagkage med 5 lag, hvor bundene bages med skøn hvid chokolade og fyldet er en frisk, luftig citronfromage. Oprindeligt blev kagen udviklet til Påske, men den kan SAGTENS spises hele året. Bundene bliver lidt mere kompakte, end hvis man bager almindelige lagkagebunde, til gengæld er det næsten som om, man spiser brownie med citronfromage. Den forholdsvis store mængde af citron sørger for masser af friskhed til kagen, mens lakridsen giver kant. Jeg håber, I vil synes om kagen! Påske eller ej.

Lagkagebunde

Det skal du bruge:

  • 180 gr hvid chokolade, jeg bruger - som altid - Toscano White knapperne fra Amedei
  • 160 gr smør
  • 160 gr rørsukker
  • Kornene af 1 stang vanille
  • 6 økologiske æggeblommer
  • 6 økologiske æggehvider
  • 120 gr mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Skal af 1 økologisk citron
  • 2 tsk fint lakridspulver fra Bülow - køb den f.eks hos Blok18

Det skal du gøre:

  1. Start med at sætte chokoladen over at smelte i vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive og bland dem gradvist med halvdelen af sukkeret.
  3. I en anden skål piskes smør, resterende sukker og kornene af vanillestangen, hvidt og cremet.
  4. Tilsæt lakridspulver og citronskal. Æggeblommerne røres i smørblandingen en for en.
  5. Rør den smeltede chokolade i smørcremen.
  6. Æggehviderne vendes i smørcremen og til sidst sigtes mel og bagepulver i dejen, som vendes sammen.
  7. Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 170 grader i ca 50 minutter.
  8. Lad bunden køle helt af, før du deler den i 3 lag.
  9. Du kan nu vælge at skære kanterne til, så din kage bliver snorlige. Det gjorde jeg. Hvis du ikke gør det, får du et resulatet a la Tiramisu kagen. Citronfromage stivner hurtigt, når husblasen først er blandet i, skal kagen samles med det samme. Jeg bagte derfor bundene om aftenen og lavede først fromagen og samlede kagen næste morgen. Vi spiste kagen om eftermiddagen, da den - lige som alle lagkager - kun bliver bedre af at trække lidt.

Pynt

Det skal du bruge:

  • 1,5 dl piskefløde pisket til skum
  • Påskeæg med hvid chokolade og lakrids fra Summerbird
  • Fintrevet citronskal • Groft lakridspulver fra Johan Bülow
  • Evt Limoncello til at stænke bundene med
  • Gerne lidt spiselige blomster at pynte med

Det skal du gøre:

  1. Betræk kagens sider med flødeskum og lav 8 små “reder” til æggene på toppen af kagen.
  2. Drys eller si lidt af det grove lakridspulver på toppen, riv lidt citronskal henover og drys til sidst med små blade af citronverbena og eventuelt de spiselige blomster.

Se Mettes andre flotte opskrifter på becauseitmatters.dk

Citronfromage

Det skal du bruge:

  • Kornene af 1 vanillestang
  • 100 gr rørsukker
  • 3 hele æg
  • Fintrevet citronskal af 1 økologisk citron
  • 4 blade husblas, udblødt i koldt vand og smeltet i vandbad
  • Saft af 2 økologiske citroner
  • 2 1/2 dl piskefløde pisket til skum

  • Pisk en luftig æggesnaps af sukker, vanillekorn og de hele æg.

  • Tilsæt citronskal og -juice og pisk det i æggesnapsen.
  • Rør et par spsk af æggesnapsblandingen i den smeltede husblas, så den ikke får kuldechok og bliver til vingummibamser.
  • Rør derefter hele husblasblandingen i æggemassen.
  • Til sidst vendes flødeskummet i fromagen.
  • Lad fromagen stå i 5 minutter.
  • Læg en bund tilbage i springformen.
  • Her kan du stænke dine bunde med limoncello, hvis du har lyst.
  • Dæk bunden med godt og vel en tredjedel citronfromage.
  • Læg næste bund på og gentag. Også med limoncello. Hvis du har lyst.
  • Den sidste bund lægges på og det øverste lag fromage glattes ud, så overfladen bliver ensartet.
  • Stil kagen koldt.