Her er påskefrokostmenuen, der vil imponere både dig og dine gæster

Årets påskefrokost er enkel og lidt utraditionel, men smager alligevel af alt det, man drømmer om, når påsken står for døren. Med lidt forberedelse er der tid til at nyde både gæster og den velsmagende frokost.

Den perfekte menu til påskefrokosten
© Anders Schønnemann

Påskefrokostmenu

Til 4 personer

Sild med vagtelæg og karrycreme
Vi begynder med sild serveret med vagtelæg og karrycreme

Gradvad laks med wasabi og urter
Derefter en gravad laks, som har pikant følgeskab af wasabi

Tatar med sprøde rodfrugter
Tataren serverers med en rosmarin-aioli og sprøde rodfrugtchips – som vi naturligvis laver selv.

Lam med fennikel og syltede rødløg
Den marinerede lammemørbrad får følgeskab af fennikel og syltede rødløg.

Vaniljecreme med dulce de leche
Til dessert en skøn vaniljecreme med dulce de leche på toppen.

Se opskrifterne nedenunder

Sild med vagtelæg og karrycreme
© Anders Schønnemann

Sild med vagtelæg og karrycreme

Et stykke med sild tak! Servér de marinerede sild i selskab med vagtelæg og en karrycreme med æble, og anret dem gerne, inden de serveres.

Det skal du bruge

  • 2 stk. æbler
  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 6 stk. vagtelæg
  • 4 skiver rugbrød
  • Smør
  • 300 g marinerede sild i hele stykker
  • 1 bakke karse

Sådan gør du

  1. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern.
  2. Pil og hak løg. Varm olien i en lille gryde, og brun karryen af. Sautér æbler og løg i olien et par minutter. Afkøl æble-løg-blandingen.
  3. Rør creme fraiche med mayonnaise, og vend med æble-løg-blandingen.
  4. Kog æggene i 2 min. Tag dem op, og læg dem i iskoldt vand. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt. Skær æggene igennem.
  5. Smør brødene, og skær eventuelt skiverne til, så de passer i størrelsen til sildene.
  6. Top brødene med sild, vagtelæg og karse. Servér karrycreme med æbler til.
Gradvad laks med wasabi og urter

Gradvad laks med wasabi og urter

Gravad laks er utrolig nemt at lave og skal laves i forvejen. Vi serverer laksen i brød med wasabicreme som små snitter.

Det skal du bruge

  • 1 kg. laksefilet med skind
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 spsk. wasabi
  • 1 stk. lime
  • 2 stk. æbler
  • 8 skiver sandwichbrød
  • Urter til pynt

Sådan gør du

  1. Få eventuelt fiskehandleren til at fjerne de små ben. Alternativt fjernes de med en pincet. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt og peber, og fordel det på laksefileten.
  2. Læg laksen i en beholder med tætsluttende låg, og opbevar den 1-2 døgn i køleskabet.
  3. Rør flødeost med wasabi, efter smag, og limeskal. Skær æblerne i tynde skiver. Smør hver brødskive med et tyndt lag flødeost, og top halvdelen med æbleskiverne. Skær laksen i tynde skiver. Top brødene med et lag laks.
  4. Læg brødene sammen. Smør forsigtigt resten af osten på toppen af brødene, og top med et lag laks.
  5. Skær brødene ud i aflange stykker, ca. 2 x 8 cm.Og top med spæde urter, og krydr med peber ved servering.

TIP Resten af laksen holder sig fint et par dage, hvis den opbevares i køleskabet i en beholder med låg.

Tatar med sprøde rodfrugter
© Anders Schønnemann

Tatar med sprøde rodfrugter

Får du slagteren til at hakke kødet til tataren, fås det ikke meget bedre. Vi serverer tataren med en rosmarin-aioli og sprøde rodfrugtchips – som vi naturligvis laver selv.

Det skal du bruge

Rodfrugtchips

  • 1 kg rodfrugter, fx rødbeder, gulerødder, pastinak og jordskokker
  • Salt

Rosmarin-aioli

  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. sennep
  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 3 frisk kviste rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 dl olivenolie eller smagsneutral olie
  • 1/2 citron
  • Peber

Tartar

  • 400 g okseinderlår
  • 1 tsk. friskhakket flagesalt
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk. cornichoner
  • 4 kviste frisk estragon

Sådan gør du

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt på langs, gerne på et mandolinjern. Læg dem i ét lag på en bagerist uden bagepapir, og drys med salt. Bag dem ved 110° i ca. 2 timer. Åbn ovnen en gang imellem, og lad dampen slippe ud.
  2. Tag rodfrugtchipsene ud, efterhånden som de bliver sprøde. Afkøl chipsene.
  3. Kom salt og sennep i en skål, og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer, og pisk det sammen. Tilsæt finthakket rosmarin og presset hvidløg. Tilsæt olien dråbevis, mens mayonnaisen piskes enten på en blender eller med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Smag mayonnaisen til med citronsaft og peber.
  4. Ælt kød med salt, sennep, kapers og finthakkede cornichoner. Del kødet i 4 lige store dele, og form til bøffer. Anret kødet på tallerkener, og top med rosmarin-aioli og sprøde chips. Resten af rodfrugtchipsene serveres som tilbehør.
Lammemørbrad med fennikel og syltede rødløg
© Anders Schønnemann

Lam med fennikel og syltede rødløg

Vi kan naturligvis ikke invitere på en påskefrokost uden også at servere lam. Både kød og løg kan tilberedes i forvejen.

Det skal du bruge

Lam

  • 200 g lammemørbrad
  • 2 kvinste frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • Peber
  • 1 citron
  • 1 spsk. olivenolie

Råsyltet løg

  • 1 stk. rødløg
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker

Fennikel

  • 1 fennikel
  • 1 lille æble
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 bundt dild

  • 4 skiver rugbrød

  • Smør

Sådan gør du

  1. Vend lammemørbrad med hakket rosmarin, presset hvidløg, salt og peber. Pres citronsaft over, og tilsæt olien, og lad kødet marinere et par timer.
  2. Pil løget, og skær i kvarte “flager”. Kom løg, eddike, vand og sukker i en gryde, og kog i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og lad løgene trække i lagen.
  3. Fjern de yderste blade og stokke fra fenniklen. Skær fenniklen i papirtynde skiver enten på en mandolin eller med en meget skarp kniv. Læg fennikel i koldt vand i ca. 30 min. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tynde både.
  4. Rør mayonnaise med cremefraiche og sennep, smag til med salt, peber og citronsaft. Vrid fennikel fri for vand, og tør den i et viskestykke. Vend fennikel i dressingen sammen med æble og hakket dild.
  5. Grill kødet på en varm grillpande i ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden. Lad det hvile ca. 10 min., før det skæres i tynde skiver.
  6. Smør brødet, og top med fennikelsalat, lam og rødløg.
Vaniljecreme med dulce de leche

Vaniljecreme med dulce de leche

Fløjlsblød bagt vaniljecreme toppet med saltet karamel er en sød uimodståelig afslutning på en vellykket frokost. Tilbered cremen dagen før, og top med dulce de leche før servering.

Det skal du bruge

  • 4 dl fløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 100 g rørsukker
  • 5 stk. æggeblommer
  • 1 dåse dulce de leche
  • Flagesalt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Kom fløde, vaniljekorn og rørsukker i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen en smule. Den skal stadig være varm, men ikke kogende.
  3. Rør æggeblommerne sammen i en skål, og hæld dråbevis den lune fløde i, mens der piskes.
  4. Fordel cremen i 4 ovnfaste glas, og bag i vandbad (så det dækker) i ca. 50 min., til cremen har sat sig. Tiden afhænger af, hvilke glas du bruger.
  5. Afkøl, dæk med husholdningsfilm, og sæt cremen i køleskabet til næste dag.
  6. Top hvert glas med et par spiseskefulde dulche de leche, og drys med flagesalt før servering.