Få fingrene i et Fabergé-påskeæg inspireret af ikonisk, dansk kunstner

Et godt bud på årets påskeæg, som pynter i indretningen - også efter påske.

© Summerbird

Inspireret af verdensberømte kunstnere

Det er det syttende år, at Summerbird udkommer med påskeæg. Igennem årene har de været inspireret af Carl Fabergés guldsmedekunst.

Men i år er der også hentet inspiration fra danske Axel Salto og hans naturinspirerede stentøjsværker, som pryder æggets mønster.

Et kongeligt æg

Det kan næsten siges at være en smule kongeligt. For det traditionsrige sølvæg har i flere år draget inspiration fra den russiske hofjuveler Carl Fabergé og hans mest berømte værker – nemlig de ikoniske Fabergé-påskeæg. Det fine ved denne slags æg er, at de kan stå fremme og pynte i hjemmet.

Summerbird påskeæg
© Summerbird

Hvem skal du forkæle?

Æggene er klassiske og tidløse. Kender du en, som du gerne vil glæde i påsken? Er det dine forældre, børn, kæreste eller din ven? Det er kommer ikke så meget an på hvem, for elsker de god chokolade - så er det her helt sikkert et hit.

Danske Axel Salto

Axel Salto (1889-1961) var egentlig uddannet maler og grafiker på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, senere også keramikker og forfatter.

Saltos berørte mange kunstneriske flader og hans motiver var bredt og hang nøje sammen med en trang til at afsøge motivets forskellige ekspressive muligheder.

© Summerbird

Mange forskellige slags chokolade

Men ægget er jo ikke kun til pynt. Det er fyldt med mindre påskeæg, som byder på blandt andet hasselnøddepraliné og mynteganache. Påskeægget findes i 3 forskellige størrelser. Du kan læse mere her.