Opskrifter Veganske snobrød med grillet purløgspesto Et tvist på de klassiske og hyggelige snobrød. Af Morten Bang Olsen — 26. juni 2019 © Martin Dyrløv Snobrød med grillet purløgspesto Til 4 personer. Det skal du bruge: Snobrød 160 ml neutral havredrik 160 ml neutral sojadrik 50 g plantesmør 40 g gær 30 g sukker 12 g salt 450 g hvedemel 4-8 snobrødspinde Purløgspesto 100 g purløg 1 bdt. forårsløg 1 dl purløgsolie salt og sort peber Sådan gør du: Lun havredrik, sojadrik og plantesmør til 35 grader i en gryde. Tilsæt gær, og rør ud i drikken. Kom sukker, salt og hvedemel i en skål til en røremaskine og tilsæt den lune mælk. Rør dejen sammen ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kanter. Det tager mellem 5-10 min. afhængig af røremaskinen. Sæt dejen til side i skålen, og lad den hæve i 30 min. Lav 4 store eller 8 mindre snobrød, og rul brødet omkring pindene. Snit purløg så fint som muligt. Snit forårsløg fint, og skyl dem i vand. Sigt vandet fra. Brænd purløg og forårsløg af med en gasbrænder, til halvdelen er blevet ”hårdt ristet”. Tilsæt purløgsolien, og smag til med salt og lidt knust sort peber. Grill snobrødet over åben ild. Kom purløgspestoen i en skål til hver, og servér. LÆS OGSÅ: De bedste suppe opskrifter. Relateret Julemad Opskrift på engelsk julekage med sauce af romkaramel Julemad Opskrift på Gateau au chocolat med appelsin og granatæble Hovedret Opskrift på grillet salat med asparges, forårsløg, ærter og blåskimmeldressing Hovedret Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander Hovedret På påskebordet: Rejesalat med råmarinerede jordskokker og purløg Hovedret Opskrift på nem karryret spækket med grøntsager på under 30 minutter