
Veganske snobrød med grillet purløgspesto
Et tvist på de klassiske og hyggelige snobrød.
AfMorten Bang Olsen
Snobrød med grillet purløgspesto
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
Snobrød
- 160 ml neutral havredrik
- 160 ml neutral sojadrik
- 50 g plantesmør
- 40 g gær
- 30 g sukker
- 12 g salt
- 450 g hvedemel
- 4-8 snobrødspinde
Purløgspesto
- 100 g purløg
- 1 bdt. forårsløg
- 1 dl purløgsolie
- salt og sort peber
Sådan gør du:
- Lun havredrik, sojadrik og plantesmør til 35 grader i en gryde.
- Tilsæt gær, og rør ud i drikken. Kom sukker, salt og hvedemel i en skål til en røremaskine og tilsæt den lune mælk.
- Rør dejen sammen ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kanter. Det tager mellem 5-10 min. afhængig af røremaskinen.
- Sæt dejen til side i skålen, og lad den hæve i 30 min.
- Lav 4 store eller 8 mindre snobrød, og rul brødet omkring pindene.
- Snit purløg så fint som muligt.
- Snit forårsløg fint, og skyl dem i vand. Sigt vandet fra.
- Brænd purløg og forårsløg af med en gasbrænder, til halvdelen er blevet ”hårdt ristet”.
- Tilsæt purløgsolien, og smag til med salt og lidt knust sort peber.
- Grill snobrødet over åben ild.
- Kom purløgspestoen i en skål til hver, og servér.
LÆS OGSÅ: De bedste suppe opskrifter.