Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Veganske snobrød med grillet purløgspesto

Et tvist på de klassiske og hyggelige snobrød.

© Martin Dyrløv

Snobrød med grillet purløgspesto

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Snobrød

  • 160 ml neutral havredrik
  • 160 ml neutral sojadrik
  • 50 g plantesmør
  • 40 g gær
  • 30 g sukker
  • 12 g salt
  • 450 g hvedemel
  • 4-8 snobrødspinde

Purløgspesto

  • 100 g purløg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 dl purløgsolie
  • salt og sort peber

Sådan gør du:

  1. Lun havredrik, sojadrik og plantesmør til 35 grader i en gryde.
  2. Tilsæt gær, og rør ud i drikken. Kom sukker, salt og hvedemel i en skål til en røremaskine og tilsæt den lune mælk.
  3. Rør dejen sammen ved mellemhøj hastighed, til dejen slipper skålens kanter. Det tager mellem 5-10 min. afhængig af røremaskinen.
  4. Sæt dejen til side i skålen, og lad den hæve i 30 min.
  5. Lav 4 store eller 8 mindre snobrød, og rul brødet omkring pindene.
  6. Snit purløg så fint som muligt.
  7. Snit forårsløg fint, og skyl dem i vand. Sigt vandet fra.
  8. Brænd purløg og forårsløg af med en gasbrænder, til halvdelen er blevet ”hårdt ristet”.
  9. Tilsæt purløgsolien, og smag til med salt og lidt knust sort peber.
  10. Grill snobrødet over åben ild.
  11. Kom purløgspestoen i en skål til hver, og servér.

LÆS OGSÅ: De bedste suppe opskrifter.

Relaterede Artikler