Quinoasalat med avocado, hindbær, gedeost og urter

En nem og klassisk salat, som passer perfekt til sommermiddagen.

Quinoasalat

// Salatskål, lille kande og saltkar fra House Doctor, bestik privateje.

© Tia Borgsmidt

Quinoasalat med avocado, hindbær, gedeost og urter

Denne grønne skønhed er en af mine absolutte salatfavoritter. Er du ikke så vild med gedeost, så brug fetaost eller tynde skiver parmesanost i stedet.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 100 g quinoa
  • 100 g gedeostrulle
  • 100 g babyspinat
  • 2 avocadoer
  • Saft af ½ citron
  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx dild, persille, purløg og/eller basilikum
  • 1 bakke hindbær
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl quinoaen, og kom den i en gryde med letsaltet vand.
  2. Kog den i ca. 10 min. Sluk for varmen, og lad quinoaen trække i ca. 5 min., hvorefter den afdryppes.
  3. Skær gedeosten i skiver.
  4. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  5. Skær avocadoerne i lameller, og pres citronsaft over.
  6. Skyl krydderurterne, slyng dem tørre, og hak dem.
  7. Vend forsigtigt kogt quinoa med spinat, avocado, gedeost, hindbær og urter.
  8. Dryp olivenolie over salaten, og krydr med salt og peber.