Opskrift på maltscones med flødecreme og lemoncurd
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på lemoncurd

Hjemmelavet lemoncurd har den perfekte sødme og en pikant syrlighed. Til opskriften skal du bruge et termometer for at få den helt rigtige konsistens, som minder om syltetøj, men mere smooth. Servér lemoncurd til hjemmebagte scones eller i stedet for marmelade på sandwichbrød.

Lemoncurd

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

Ingredienser:

  • 1½ dl friskpresset citronsaft revet skal af 1 ubehandlet
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smør i tern

Sådan gør du:

  1. Rør citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde, og varm op ved svag varme, indtil massen har en temperatur på 65 grader.
  1. Rør konstant.
  1. Pisk smørret i lidt ad gangen, og rør, til det tykner. Temperaturen skal være lige under 80 grader.
  1. Hæld lemoncurd i en sigte, og kom dernæst på skoldede glas.
  1. Stil lemoncurd på køl.