Aspargessalat opskrift
© Tia Borgsmidt

Aspargessalat med misodressing og saltede mandler

En frisk og forårsagtig salat.

Aspargessalat med misodressing og saltede mandler

Sæsonens første asparges forenes på bedste vis i en salat med misodressing, brøndkarse og saltede mandler. Salaten er frisk og forårsagtig og passer godt til et veldækket brunchbord.

Opskriften er til 4-6 personer.

Det skal du bruge til aspargessalat:

  • 16 grønne asparges
  • 16 hvide asparges
  • 50 g rucola
  • 1 potte brøndkarse
  • 4 spsk. saltede mandler

Det skal du bruge til misodressingen:

  • 3 spsk. lys misopasta
  • 1 spsk. eddike
  • Lidt honning
  • ½ spsk. sojasauce

Sådan gør du:

  • Knæk den nederste træede ende af de grønne asparges.
  • Skræl de hvide asparges fra hoved og ned, og knæk den nederste træede ende af.
  • Damp aspargesene i letsaltet vand – 5 minutter for de hvide, og ca. 2 min. for de grønne. Hæld koldt vand over, og afdryp aspargesene. Skær aspargesene i snitter.
  • Skyl og slyng rucola. Anret asparges og rucola på tallerkener, og drys hakkede mandler over.
  • Rør ingredienserne til misodressingen sammen, og dryp over salaten. Top med brøndkarse.

LÆS OGSÅ: 10 skønne opskrifter med hvide asparges.