Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nytårsmenu med perfekt tidsplan

Der er tradition for, at vi på årets sidste dag skruer op for ekstravagancen. I år er ingen undtagelse, og med den perfekte tidsplan er der ingen stress.

nytårsmenu tidsplan

© Anders Schønnemann

Eksklusiv nytårsmenu

Vi har sammensat den perfekte nytårsmenu med alt fra velkomstdrink til natmaden. Derudover har vi lagt en tidsplan, så du helt undgår stressen på årets sidste aften.

Hibiscusbobler:
Nyd et glas bobler med hibiscus-te til dronningens nytårstale.

Panerede vagtelæg med trøffelmayo:
Panerede vagtelæg er en utrolig lækker og lille haps, som fungerer virkelig godt til et glas bobler.

Tuntatar med sprød malt og koriandercreme:
Servér forretten på flotte skeer, gerne i sølv på denne skønne festdag.

Teriyakiokse med sojastegte svampe og romesco:
En af Japans mest elskede retter har kraftigt inspireret til nytårsmenuens hovedret.

Hvid chokolade-mousse med lime og passionsfrugt:
Desserten er frisk og let. Den hvide chokolademousse bliver løftet af den eksotiske passionsfrugt-coulis.

Sliders med hoisin-and:
De her små miniburgere med langtidsstegt and er den perfekte natmad.

Tidsplan

Dagen før:

  • Kog hibiscuslagen til bobler
  • Rør trøffelmayonnaise
  • Rist rugbrød til tuntatar
  • Marinér kødet
  • Rør teriyakisauce med chilisauce og limesaft
  • Tilbered chokolademousse
  • Tilbered passionsfrugtcoulis
  • Steg andelår og findel kødet

Formiddag:

  • Kog vagtelæg
  • Panér vagtelæg og stil dem tildækket på køl
  • Rens svampene
  • Rør koriandercreme
  • Rens romesco, og del i små buketter.
  • Rør tuntatar
  • Snit kål til miniburgere

Før dronningens nytårstale:

  • Fritér vagtelæg
  • Klargør til hibiscusbobler

Lige før og under middagen:

  • Anret tuntatar
  • Steg kød og svampe, og damp romesco
  • Hæld coulis over chokolade- moussen, og pynt med skovsyre
nytårsdrink drink nytår

Hibiscusbobler

Lagen kan også fortyndes med danskvand, hvis man ønsker en alkoholfri drink.

Det skal du bruge:

  • 3 spsk hibiscus-te
  • 1,5 dl. sukker
  • 3 dl. vand
  • 1 flaske cava eller champagne

Sådan gør du:

  1. Kom hibiscus-te, sukker og vand i en gryde, og kog i ca. 3 min. ved svag varme
  2. Tag lagen af varmen, og afkøl
  3. Si hibiscus fra
  4. Fortynd lagen med bobler efter smag
Panerede vagtelæg med trøffelmayo

© Anders Schønnemann

Dug og mundservietter i hør fra Broste. Hvide tallerkener fra Royal Copenhagen, matsorte tallerkener fra Lyngby by Hilfling og sort bestik fra Gense.

Panerede vagtelæg med trøffelmayo

Kl. 18.00 – vi er parat til dronningens nytårstale med friterede vagtelæg og bobler til.

Det skal du bruge:

Trøffelmayonaise

  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1⁄2 tsk. flagesalt
  • 1,5 dl. smagsneutral olie
  • Saft af ½ citron
  • Peber
  • Trøffelolie

Panerede vagtelæg

  • 12 stk. vagtelæg
  • 3⁄4 dl hvedemel
  • Salt og peber
  • 2 stk æg
  • 2 dl. pankorasp
  • 5 dl. olie til fritering

Sådan gør du:

Trøffelmayonaise

  1. Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål
  2. Pisk, og tilsæt olien gradvist
  3. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise
  4. Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie

Panerede vagtelæg

  1. Kog æggene i 2 minutter
  2. Tag dem op, og læg i iskoldt vand
  3. Pil dem forsigtigt, og tør dem godt
  4. Vend æggene først i hvedemel tilsat salt og peber
  5. Dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp
  6. Gentag, så du dobbeltpanerer
  7. Varm olie op, og fritér æggene et par minutter, til de er gyldne og sprøde
  8. Servér med trøffelmayonnaise

LÆS OGSÅ: Her er vores bedste nytårsdesserter.

Tuntatar med sprød malt og koriandercreme

© Anders Schønnemann

Tuntatar med sprød malt og koriandercreme

Brug tun til sushi, så får du det bedste resultat.

Det skal du bruge:

Sprød malt

  • 50 g. daggammelt maltrugbrød

Tuntatar

  • 300 g. frisk tun
  • 1 stk. rød chili
  • 2 spsk. friskklippet purløg
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk. mirin
  • Ristet sesamolie
  • 1 spsk. sorte sesamfrø

Koriandercreme

  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 1 bundt frisk koriander
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Sprød malt

  1. Riv rugbrødet fint
  2. Rist det sprødt i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min

Tuntatar

  1. Skær tunen ud i fine tern
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint
  3. Vend tun med chili, purløg, limesaft, mirin, og smag til med sesamolie

Koriandercreme

  1. Blend creme fraiche med koriander til en creme
  2. Smag til med salt og peber

  3. Anret tataren på skeer med lidt koriandercreme

  4. Drys med sesamfrø og maltrugbrød
Teriyakiokse med soyastegte svampe og romesco

© Anders Schønnemann

Teriyakiokse med soyastegte svampe og romesco

Køb en god oksemørbrad eller filet, og marinér kødet, så det får endnu mere smag. Tilbehøret er enkelt og smager fuldstændig fantastisk til.

Det skal du bruge:

Teriyakiokse

  • Ca. 1 kg oksemørbrad eller filet
  • 1 dl. teriyakisauce
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk. sesamolie ristet

Soyastegte svampe

  • 1 kg. svampe for eksempel østershatte, kantareller og shiitake
  • 2 spsk. smør
  • 1⁄2 dl soyasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 lime

Teriyakisauce

  • 1,5 dl. teriyakisauce
  • 1,5 dl. sød chilisauce
  • 1 lime

  • 1 romesco-kål

  • 1 bundt koriander

Sådan gør du:

Teriyakiokse

  1. Afpuds kødet om nødvendigt
  2. Rør teriyaki med peanutbutter, ingefær, presset hvidløg, limesaft og sesamolie til en marinade
  3. Kom kød og marinade i en frysepose, og bind en knude
  4. Gnid marinaden godt ind i kødet, og lad det marinere til næste dag
  5. Tag kødet op,og læg det i et fad
  6. Steg i forvarmet ovn ved 225° i 20-25 min
  7. Lad det hvile ca. 10 min., før det skæres ud

Soyastegte svampe

  1. Rens svampene
  2. Smelt smørret på en pande, og rist svampene ved god varme
  3. Når svampene er godt stegte, tilsættes sojasauce
  4. Lad det fordampe, og tilsæt dernæst honning og limesaft
  5. Tag svampene af panden

Teriyakisauce

  1. Rør teriyakisauce med chilisauce og limesaft

  2. Rens romescoen, og del i små buketter

  3. Damp romescoen, og afdryp
  4. Anret svampe, kød i skiver, romesco og rørt teriyakisauce på tallerkener
  5. Pynt med frisk koriander
Hvid chokolade-mousse med lime og passionsfrugt

© Anders Schønnemann

Hvid chokolade-mousse med lime og passionsfrugt

Skift den klassiske mørke chokolade-mousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse med lime. Vi topper moussen med en frisk passionsfrugtcoulis.

Det skal du bruge:

Hvid chokolademousse

  • 2 blade husblas
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g. sukker
  • 150 g. hvid chokolade
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Skal af 2 limes

Passionsfrugtcoulis
5 passionsfrugter
100 g. sukker
1⁄2-1 dl. vand
1 potte skovsyre

Sådan gør du:

Hvid chokolademousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min
  2. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps
  3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad
  4. Pisk fløden til skum
  5. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved
  6. Rør chokoladen i æggemassen
  7. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløde og reven limeskal
  8. Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag

Passionsfrugtcoulis

  1. Kom passionsfrugtsaft og kerner, sukker og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. ved svag varme
  2. Si kernerne fra og lad den afkøle
  3. Hæld coulis over den stivnede chokolademousse før servering, og pynt med skovsyre
Sliders med hoisin-and

© Anders Schønnemann

Sliders med hoisin-and

Miniburgere med lidt salt, lidt sødt, lidt syrligt og lidt blødt og sprødt – perfekt at servere hen på natten.

Det skal du bruge:

  • 2 store andelår
  • Salt og peber
  • 1⁄4-1⁄2 kålhoved afhængigt af størrelsen
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1⁄2 tsk. sukker
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 8 stk. minisliders eller burgerboller
  • Syltet ingefær
  • Hoisinsauce

Sådan gør du:

  1. Læg andelårerne i et ovnfast fad, og krydr godt med salt og peber
  2. Steg dem i forvarmet ovn ved 125° i ca. 3-4 timer
  3. Øs lidt af det afsmeltede stegefedt over lårene under stegningen
  4. Afkøl en smule, inden kødet findeles
  5. Gem skindet - det bliver dejligt sprødt og kan spises som snack.
  6. Snit kålen fint
  7. Drys med salt og sukker, og kram den godt
  8. Vend kålen med sesam
  9. Lun kødet og brødene
  10. Smør med hoisinsauce
  11. Top med kål, and, ingefær og hoisinsauce

TIP: Spring over, hvor gærdet er lavest, men lige så lækkert: Køb i stedet andeconfit klar til at lune i ovnen.

Relaterede Artikler