Lammekroner kan bestilles hos slagteren.
Til 4 personer
Perlebygsalat
Perlebyg 150 g
Rødløg 1 stk.
Peberfrugter 2 stk.
Persille 1 bundt
Babyspinat 100 g
Lammekroner
Lammekroner 2 stk. (beregn én krone til to personer)
Olivenolie 2 spsk.
Rosmarin 3-4 kviste
Salt og peber
Cherrytomater 1⁄2 kg på stilk
Sauce
Løg 1 stk.
Olivenolie 2 spsk.
Hvidløg 2 fed
Bouillon 2 dl
Sennep 1 tsk. grovkornet
Oliven 50 g sorte
Rosmarin 2 kviste
Salt og peber
• Kog perlebyg iflg. anvisninger på pakken, og afdryp.
• Skær løget i tynde både, snit peberfrugterne, hak persillen, og skyl og slyng spinaten.
• Vend perlebyg med løg, peberfrugt, persille og spinat. • Tænd ovnen på 200°.
• Varm olien på en pande, og brun lammekronerne på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med tomaterne.
• Krydr kødet med rosmarin, salt og peber, og steg lammekronerne i ovnen i ca. 15 min., hvis du ønsker kødet rødt. Vil du have det gennemstegt, skal de have ca. 5-7 min. mere. Tag kronerne ud, og lad dem hvile ca. 10 min.
• Hak løget, og steg det et par min. med hvidløg på panden. • Tilsæt bouillon, sennep, oliven og hakket rosmarin,
og lad det simre ca. 3 min.
• Smag til med salt og peber.
• Skær kødet i skiver, og servér med bagte tomater, perlebygsalat og sauce dryppet over.