
4 lækre frokostretter
Der er lette anretninger på menuen, når vi inviterer på 4 lækre frokostretter. Menuen er enkel og tilberedningen let og lige til at gå til, så der er tid til at nyde gæster, den god mad og et glas køligt hvidvin.
AfLone Kjær
Gode råvarer i kombination med enkel tilberedning giver masser af velsmag på tallerkenen.
4 personer
RYSTERIBS
ribs 100 g
rørsukker 2 spsk.
KAMMUSLING
kammuslinger 12 stk.
salt og peber
sukker 1⁄2 tsk.
olivenolie 2 spsk.
smør 80 g
kørvel 1 bundt
•Drys ribs med sukker, og vend forsigtigt rundt. Lad ribsene stå og trække, mens det øvrige tilberedes. Vend dem forsigtigt undervejs.
•Dup kammuslingerne tørre. Krydr med salt, peber og drys med lidt sukker.
•Varm en pande op med olien. Steg kammuslingerne ved høj varme, til de har en fin karamelliseret overflade på begge sider. Tag kammuslingerne af panden.
•Brun smørret, til det dufter og smager af nødder.
•Servér kammuslinger med brunet smør, rysteribs og kørvel.
Denne appetitlige lille mellemret består af to varianter af blomkål i fint selskab med lidt trøffelolie.
4 personer
blomkål 1 stort
fløde ca. 1 dl
salt og peber
smør 20 g
saltede mandler 2 spsk.
bredbladet persille 4 kviste
trøffelolie
•Del blomkålen i to. Skær den ene del i tynde skiver.
•Den anden deles i mindre buketter. Kog blomkålsbuketterne møre i lidt vand tilsat salt. Kassér kogevandet, og blend blomkålen til en puré. Rør pureen jævn med fløde. Er den for tyk, tilsættes lidt mere fløde. Smag til med salt og peber.
•Smelt smørret på en pande og steg blomkålsskiverne på begge sider, til de er gyldne. Servér blomkålspuré med skiver af blomkål, hakkede mandler, bredbladet persille og dryp lidt trøffelolie over.
TIP Retten kan også tilberedes i små skåle. Fordel blomkålspureen nederst og top med de øvrige ingredienser.
Få din fiskehandler til at filetere fisken, så bliver det næsten ikke nemmere. Vi serverer pighvar-fileterne med lækkert tilbehør af grillstegt salat, et drys gruyère, kapers-vinaigrette ... og naturligvis et glas kølig hvidvin.
4 personer
PIGHVAR
pighvar-fileter ca. 600 g
olivenolie 2 spsk.
smør 1 spsk.
salt
ROMAINE
mini-romaine eller hjertesalat 2 stk.
olivenolie
KAPERS VINAIGRETTE
vineddike 1 spsk.
grovkornet sennep 2 tsk.
flydende honning 1 tsk.
olivenolie 2 spsk.
kapers 2 spsk.
gruyere
•Dup fiskefileterne tørre. Varm olie og smør på en pande, og steg fisken på begge sider, til de er let sprøde og gyldne. Krydr med salt.
•Halvér salaterne, skyl og afdryp godt. Pensl salaten med lidt olie, og grill i
ca. 3 min., til de får farve.
•Rør vineddike med sennep og honning. Tilsæt olien gradvist og rør til en dressing. Tilsæt kapers.
•Servér de grillede salater med drys af revet gruyere, pighvar og dryp vinaigrette over.
Vi runder dagens frokost af med et stykke blåskimmelost serveret med rosiner marineret i Pedro Ximénez-sherry. Er du ikke til blåskimmelost, men mere til noget sødt, så kan rosinerne sagtens serveres til fx en chokoladekage i stedet.
4 personer
PEDRO XIMÉNEZ-ROSINER
rosiner 4 spsk.
Pedro Ximenez-sherry 2 dl
blåskimmelost 150 g
skovsyre
brød
•Kom rosinerne i en lille skål og hæld sherry over. Lad rosinerne marinere et par timer.
•Hæld rosiner fra sherry. Kog sherryen ind, til den tykner en smule. Pas endelig på med ikke at koge den for længe.
•Anret osten og servér med rosiner, og dryp den indkogte sherry over. Pynt med skovsyre og servér med ristet brød og et lille glas sherry til.