Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon
Disse små lækre kartoffeltærter passer til det hele - morgenmad, frokost, aftensmad eller som tilbehør!
Tekst — Gitte Heidi Rasmussen
Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon
8 små tærter eller 1 stor, ca. 24 cm i diameter
Det skal du bruge:
Tærtebund:
- 150 g smør
- 175 g hvedemel
- 45 g fuldkornsmel
- 1 tsk. eddike
- 1 æg, str. S
Fyld:
- 200 g kartoffel i tynde skiver
- 50 g grønkål
- 2 æg, str. M/L
- 100 g cremefraiche (18%)
- Salt og peber
Tilbehør:
- 75 g revet emmentaler
- 8 æggeblommer
- 8 skiver bacon
Sådan gør du:
- Smuldr smørret i melet, og saml dejen med eddike og æg.
- Lad den hvile i 30 min. i køleskabet. Del dejen i 8, rul stykkerne ud, og beklæd tærteformene med tærtedej. Læg et stykke bagepapir i hver, fyld op med bagebønner, og forbag tærtebundene i ca. 10 min. ved 200°.
- Kog kartoflerne i 10 min., hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Blanchér grønkålen, og dryp den godt af.
- Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med grønkål og ost.
- Fordel kartoffelskiverne i bunden af tærteformene, og hæld æggemassen over.
- Bag tærterne nederst i ovnen ved 200° i 10 min.
- Læg en æggeblomme på hver tærte, og bag i endnu ca. 5 min.
- Steg baconen sprød, og læg en skive på hver tærte, og servér.
TIP: Lav tærterne i forvejen, så der bare skal en æggeblomme på hver, og så bages de i 5 min.