Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon

Disse små lækre kartoffeltærter passer til det hele - morgenmad, frokost, aftensmad eller som tilbehør!

© Stine Christiansen

Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon

8 små tærter eller 1 stor, ca. 24 cm i diameter

Det skal du bruge:

Tærtebund:

  • 150 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 45 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. eddike
  • 1 æg, str. S

Fyld:

  • 200 g kartoffel i tynde skiver
  • 50 g grønkål
  • 2 æg, str. M/L
  • 100 g cremefraiche (18%)
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 75 g revet emmentaler
  • 8 æggeblommer
  • 8 skiver bacon

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med eddike og æg.
  2. Lad den hvile i 30 min. i køleskabet. Del dejen i 8, rul stykkerne ud, og beklæd tærteformene med tærtedej. Læg et stykke bagepapir i hver, fyld op med bagebønner, og forbag tærtebundene i ca. 10 min. ved 200°.
  3. Kog kartoflerne i 10 min., hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte.
  4. Blanchér grønkålen, og dryp den godt af.
  5. Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med grønkål og ost.
  6. Fordel kartoffelskiverne i bunden af tærteformene, og hæld æggemassen over.
  7. Bag tærterne nederst i ovnen ved 200° i 10 min.
  8. Læg en æggeblomme på hver tærte, og bag i endnu ca. 5 min.
  9. Steg baconen sprød, og læg en skive på hver tærte, og servér.

TIP: Lav tærterne i forvejen, så der bare skal en æggeblomme på hver, og så bages de i 5 min.