Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon

Disse små lækre kartoffeltærter passer til det hele - morgenmad, frokost, aftensmad eller som tilbehør!

© Stine Christiansen

Små kartoffeltærter med grønkål, æg og bacon

8 små tærter eller 1 stor, ca. 24 cm i diameter

Det skal du bruge:

Tærtebund:

  • 150 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 45 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. eddike
  • 1 æg, str. S

Fyld:

  • 200 g kartoffel i tynde skiver
  • 50 g grønkål
  • 2 æg, str. M/L
  • 100 g cremefraiche (18%)
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 75 g revet emmentaler
  • 8 æggeblommer
  • 8 skiver bacon

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med eddike og æg.
  2. Lad den hvile i 30 min. i køleskabet. Del dejen i 8, rul stykkerne ud, og beklæd tærteformene med tærtedej. Læg et stykke bagepapir i hver, fyld op med bagebønner, og forbag tærtebundene i ca. 10 min. ved 200°.
  3. Kog kartoflerne i 10 min., hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte.
  4. Blanchér grønkålen, og dryp den godt af.
  5. Pisk æg og cremefraiche sammen, krydr med salt og peber, og bland med grønkål og ost.
  6. Fordel kartoffelskiverne i bunden af tærteformene, og hæld æggemassen over.
  7. Bag tærterne nederst i ovnen ved 200° i 10 min.
  8. Læg en æggeblomme på hver tærte, og bag i endnu ca. 5 min.
  9. Steg baconen sprød, og læg en skive på hver tærte, og servér.

TIP: Lav tærterne i forvejen, så der bare skal en æggeblomme på hver, og så bages de i 5 min.