Silkebløde vaniljekarameller

De er virkelig vanedannende, så overvej portionens størrelse eller gør din nabo rigtig glad og kom forbi med en lille æske fuld af lækre karameller.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Silkebløde vaniljekarameller

Vanilje er ikke kun forbeholdt vaniljekranse og risalamande. Med en god, fed polynesisk vaniljestang får du de lækreste vaniljekarameller, og med et sukkertermometer kan du styre karamellen, så den får den helt rigtige konsistens. Et drys knasende flagesalt er smagsmæssigt en god kontrast til den søde vanilje og fløden.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Vaniljekarameller

  • ¼ vaniljestang
  • 13 g sukker
  • ¼ dl piskefløde
  • 6½ g glukosesirup
  • ¼ knivspids salt

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom fløde, sukker, vaniljesukker og glukose i en gryde, og bring det i kog.
  1. Lad massen koge ved jævn varme, indtil karamellen begynder at tykne og blive gylden.
  1. Rør lidt i den undervejs.
  1. Lad massen koge, indtil den har en temperatur på ca. 122º.
  1. Bliver den varmere, får du en hårdere karamel.
  1. Hæld massen i en lille form, ca. 10 x 20 cm, beklædt med bagepapir, og drys overfladen med flagesalt.
  1. Lad karamellen stå tildækket på køkkenbordet et par timer. Stil den derefter på køl til næste dag.
  1. Når karamellen har sat sig, kan den skæres ud. De udskårne karameller opbevares på køl og tages ud af køleskabet, efterhånden som de skal spises.