Krabbesalat med tomat og grillet brød

Denne forret med krabbekød, salsa og masser af urter er en dejlig frisk start på menuen.

© Stine Christiansen

Krabbesalat med tomat og grillet brød

6-8 personer

Det skal du bruge:

  • ¼ kg solmodne hakkede tomater
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • ¼ grøn peberfrugt
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • 1 blad husblas
  • ¼ kg krabbekød
  • 1 brød – grillet i skiver
  • Cremefraiche, 38 %
  • Dild & kørvel

Sådan gør du:

  1. Findel tomater, skalotteløg, hvidløg, peberfrugt og basilikum i en foodprocessor til en grov salsa.
  2. Smag til med olivenolie, paprika, salt og peber.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 min., smelt over vandbad, og rør det i tomatblandingen.
  4. Sæt det på køl et par timer, og bland med krabbekød fra friskkogte krabbekløer.
  5. Smag til, og servér med grillet eller ristet brød, cremefraiche og masser af urter.