
Trøfler med citron eller kaffe
Giver ca. 40 stk. citrontrøfler og 60 stk. kaffetrøfler
AfMorten Heiberg
Citrontrøfler
Ca. 40 stk.
Det skal du bruge:
- mælkechokolade 250 g, 40% kakao
- piskefløde 11⁄4 dl
- citron 1 stk., usprøjtet reven skal heraf
- glukosesirup 45 g
- mørk chokolade ca. 400 g, tempereret til overtræk
- flormelis en smule
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål - gerne af metal.
- Smelt chokoladen forsigtigt over et varmt vandbad.
- Kom piskefløde i en lille gryde med citronskal samt glukosesirup, og varm op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen, og hæld en tredjedel af den varme fløde gennem en sigte over chokoladen.
- Rør med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
- Tilsæt derefter den næste tredjedel, og rør blandingen ensartet.
- Tilsæt resten af fløden, og rør blandingen færdig. Kom den i en engangssprøjtepose, og læg den i køleskab i ca. 1 time.
- Gør en plade klar med et stykke bagepapir. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.
- Dyp hver kugle i mørk, tempereret chokolade, og rul dem i flormelis.
Kaffetrøfler
Ca. 60 stk
Det skal du bruge:
- mælkechokolade 125 g, 40% kakao
- mørk chokolade 175 g, min. 65% kakao
- piskefløde 2 dl
- glukosesirup 1⁄2 dl
- pulverkaffe 10 g
- sukker 125 g
- mørk chokolade ca. 400 g tempereret til overtræk
- hasselnødder ca. 200 g ristede, afhindede og hakkede
Sådan gør du:
- Hak de to slags chokolade fint,og kom dem i en skål, gerne af metal.
- Kom piskefløde, glukosesirup og pulverkaffe i en kasserolle, og varm op til lige under kogepunktet. Brug et piskeris, og sørg for, at pulverkaffen opløses i fløden.
- Kom de 125 g sukker på en pande eller i en lille gryde, og karamellisér, indtil farven er mørk gylden.
- Tilsæt fløde-blandingen til karamellen lidt ad gangen.
- Tilsæt chokoladen lidt af gangen.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm, og køl helt af i køleskabet.
- Rør blandingen igennem, og kom i en engangssprøjtepose, klip hul, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.