Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Trøfler med citron eller kaffe

Giver ca. 40 stk. citrontrøfler og 60 stk. kaffetrøfler

Citrontrøfler

Ca. 40 stk.

Det skal du bruge:

  • mælkechokolade 250 g, 40% kakao
  • piskefløde 11⁄4 dl
  • citron 1 stk., usprøjtet reven skal heraf
  • glukosesirup 45 g
  • mørk chokolade ca. 400 g, tempereret til overtræk
  • flormelis en smule

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål - gerne af metal.
  2. Smelt chokoladen forsigtigt over et varmt vandbad.
  3. Kom piskefløde i en lille gryde med citronskal samt glukosesirup, og varm op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, og hæld en tredjedel af den varme fløde gennem en sigte over chokoladen.
  5. Rør med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
  6. Tilsæt derefter den næste tredjedel, og rør blandingen ensartet.
  7. Tilsæt resten af fløden, og rør blandingen færdig. Kom den i en engangssprøjtepose, og læg den i køleskab i ca. 1 time.
  8. Gør en plade klar med et stykke bagepapir. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.
  9. Dyp hver kugle i mørk, tempereret chokolade, og rul dem i flormelis.

Kaffetrøfler

Ca. 60 stk

Det skal du bruge:

  • mælkechokolade 125 g, 40% kakao
  • mørk chokolade 175 g, min. 65% kakao
  • piskefløde 2 dl
  • glukosesirup 1⁄2 dl
  • pulverkaffe 10 g
  • sukker 125 g
  • mørk chokolade ca. 400 g tempereret til overtræk
  • hasselnødder ca. 200 g ristede, afhindede og hakkede

Sådan gør du:

  1. Hak de to slags chokolade fint,og kom dem i en skål, gerne af metal.
  2. Kom piskefløde, glukosesirup og pulverkaffe i en kasserolle, og varm op til lige under kogepunktet. Brug et piskeris, og sørg for, at pulverkaffen opløses i fløden.
  3. Kom de 125 g sukker på en pande eller i en lille gryde, og karamellisér, indtil farven er mørk gylden.
  4. Tilsæt fløde-blandingen til karamellen lidt ad gangen.
  5. Tilsæt chokoladen lidt af gangen.
  6. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og køl helt af i køleskabet.
  7. Rør blandingen igennem, og kom i en engangssprøjtepose, klip hul, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.

Relaterede Artikler