Trøfler med citron eller kaffe

Giver ca. 40 stk. citrontrøfler og 60 stk. kaffetrøfler

Citrontrøfler
Ca. 40 stk.

mælkechokolade 250 g, 40% kakao
piskefløde 11⁄4 dl
citron 1 stk., usprøjtet reven skal heraf
glukosesirup 45 g
mørk chokolade ca. 400 g, tempereret til overtræk
flormelis en smule

• Hak chokoladen fint, og kom den i en skål - gerne af metal.
• Smelt chokoladen forsigtigt over et varmt vandbad.
• Kom piskefløde i en lille gryde med citronskal samt glukosesirup, og varm op til lige under kogepunktet.
• Tag gryden af varmen, og hæld en tredjedel af den varme fløde gennem en sigte over chokoladen.
• Rør med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
• Tilsæt derefter den næste tredjedel, og rør blandingen ensartet.
• Tilsæt resten af fløden, og rør blandingen færdig. Kom den i en engangssprøjtepose, og læg den i køleskab i ca. 1 time.
• Gør en plade klar med et stykke bagepapir. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.
• Dyp hver kugle i mørk, tempereret chokolade, og rul dem i flormelis.

Kaffetrøfler
Ca. 60 stk

mælkechokolade 125 g, 40% kakao
mørk chokolade 175 g, min. 65% kakao
piskefløde 2 dl
glukosesirup 1⁄2 dl
pulverkaffe 10 g
sukker 125 g
mørk chokolade ca. 400 g tempereret til overtræk
hasselnødder ca. 200 g ristede, afhindede og hakkede

• Hak de to slags chokolade fint,
og kom dem i en skål, gerne af metal. • Kom piskefløde, glukosesirup og pulverkaffe i en kasserolle, og varm op til lige under kogepunktet. Brug et piskeris, og sørg for, at pulverkaffen opløses i fløden.
• Kom de 125 g sukker på en pande eller i en lille gryde, og karamellisér, indtil farven er mørk gylden.
• Tilsæt fløde-blandingen til karamellen lidt ad gangen.
• Tilsæt chokoladen lidt af gangen.
• Dæk skålen til med husholdningsfilm, og køl helt af i køleskabet.
• Rør blandingen igennem, og kom i en engangssprøjtepose, klip hul, og sprøjt små, lidt uregelmæssige kugler ud på pladen. Lad ganachen hærde i nogle timer.

Relaterede Artikler