Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tranebærtærte med valnødder

Blandingen af friske og tørrede tranebær giver både syrlighed og sødme til tærten.

© Peter Kam

Mørdej (opskrift til 2 tærter):
hvedemel 125 g
flormelis 50 g
smør 75 g, koldt
æggeblommer 1 stk.pasteuriseret
vand 1 spsk., koldt
tærteform med løs bund, her 11 × 33 cm**

Fyld:
tranebær 50 g, friske eller frosne
tørrede tranebær 50 g
muscovadosukker 100 g, lys
smør 75 g, skal være blødt
æg 2 stk. mellemstore
valnøddekerner 100 g

Smuldr mel og flormelis sammen med små stykker koldt smør til mørdejen. Når blandingen ligner grove brødkrummer tilsættes æggeblommer og vand.

Ælt dejen hurtigt sammen, læg den i en frysepose og lad den hvile mindst 1 time på køl.

Rul dejen ud, gøres nemt mellem to store opklippede fryseposer, og tryk den ned i formen. Prik dejen let med en nål, og stil formen i køleskab i ca. 1 time.

Dæk nu dejen med bagepapir og et tykt lag tørrede bønner eller lignende, og bag bunden i en 180-200° varm ovn i 15-20 min. Fjern papiret med de tørrede bønner.

Bland i en skål de friske og tørrede tranebær med 25 g af sukkeret.

Pisk resten af sukkeret godt sammen med smør, og pisk et æg i ad gangen. Kværn nøddekernerne, ikke for fint, der skal være lidt at bide i, og rør dem i smørcremen.

Tilsæt bærblandingen, fordel fyldet på tærtebunden, glat overfladen, og bag i en 160° varm ovn i ca. 35 minutter.

TIP: Kagen holder fint i køleskabet i ca. 14 dage. I stedet for valnøddekerner kan du også bruge smuttede mandler til fyldet, Og tørrede blåbær er et fint alternativ til tørrede tranebær.

Relaterede Artikler