Julemad Søde, velkrydrede juleboller med nougat Bløde, luftige krydderboller med masser af julesmag, som gemmer på en sød lille overraskelse. Af Lone Kjær — 16. december 2022 © Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Julekrydderboller med nougat Juleboller skal være luftige, søde og velkrydrede. Årets bedste julebolle gemmer på en sød lille overraskelse. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Julekrydderboller ¼ spsk. kardemommeskaller ⅓ dl sødmælk 8⅓ g gær ⅓ æg ½ spsk. sukker ¼ tsk. vaniljesukker ⅓ tsk. stødt kanel 91 g hvedemel 16 g blødt smør ¼ tsk. flagesalt 33 g nougat ¼ æg til pensling sigtet flormelis Sådan gør du Julekrydderboller Rist kardemommeskaller på en tør pande et par minutter. Stød dem i en morter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene. Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, kanel og kardemomme. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen sammen med smør og flagesalt. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker. Fordel et stort stykke nougat i hvert dejstykke, og tril til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1 time. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl bollerne, før de drysses med sigtet flormelis. Relateret Julemad Konfekt-marcipan-brownie med appelsin Julemad Klassisk italiensk julekage med syltet pomerans og portvin Design Awards Årets Talent Alexander Hinnerskov: Det skal være minimalistisk og med rene linjer – og masser af karakter Julemad Imponerende julekage med dadler og karamelsauce Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Lejligheder Se ejeren af Moshi Moshi Minds hjem, når det er pyntet op til jul
Design Awards Årets Talent Alexander Hinnerskov: Det skal være minimalistisk og med rene linjer – og masser af karakter