Søde, velkrydrede juleboller med nougat

Bløde, luftige krydderboller med masser af julesmag, som gemmer på en sød lille overraskelse.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Julekrydderboller med nougat

Juleboller skal være luftige, søde og velkrydrede. Årets bedste julebolle gemmer på en sød lille overraskelse.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Julekrydderboller

  • ¼ spsk. kardemommeskaller
  • ⅓ dl sødmælk
  • 8⅓ g gær
  • æg
  • ½ spsk. sukker
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • ⅓ tsk. stødt kanel
  • 91 g hvedemel
  • 16 g blødt smør
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 33 g nougat
  • ¼ æg til pensling
  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Julekrydderboller

  1. Rist kardemommeskaller på en tør pande et par minutter.
  1. Stød dem i en morter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
  1. Lun mælken, og hæld den i en skål.
  1. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, kanel og kardemomme.
  1. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen sammen med smør og flagesalt.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker.
  1. Fordel et stort stykke nougat i hvert dejstykke, og tril til boller.
  1. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1 time.
  1. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Afkøl bollerne, før de drysses med sigtet flormelis.