Opskrift: Søde, velkrydrede juleboller med nougat

Bløde, luftige krydderboller med masser af julesmag, som gemmer på en sød lille overraskelse.

Jule krydderboller opskrift

Julekrydderboller med nougat

Juleboller skal være luftige, søde og velkrydrede. Årets bedste julebolle gemmer på en sød lille overraskelse.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Julekrydderboller

  • ¼ spsk. kardemommeskaller
  • ⅓ dl sødmælk
  • 8⅓ g gær
  • æg
  • ½ spsk. sukker
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • ⅓ tsk. stødt kanel
  • 91 g hvedemel
  • 16 g blødt smør
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 33 g nougat
  • ¼ æg til pensling
  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Julekrydderboller

  1. Rist kardemommeskaller på en tør pande et par minutter.
  1. Stød dem i en morter. Fjern skallerne, og stød kardemommefrøene.
  1. Lun mælken, og hæld den i en skål.
  1. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, kanel og kardemomme.
  1. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen sammen med smør og flagesalt.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker.
  1. Fordel et stort stykke nougat i hvert dejstykke, og tril til boller.
  1. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1 time.
  1. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Afkøl bollerne, før de drysses med sigtet flormelis.