Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan laver du de perfekte brunkartofler

Brunede kartofler er en klassiker til julemiddagen. Se med her, hvor vi viser dig trin-for-trin, hvordan du laver de helt perfekte brunkartofler til juleaften.

jul julemad brunekartofler kartofler opskrift

© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på brunede kartofler

Arbejdstid: 30 minutter
Tid at brune: 10 minutter
Antal personer: 6

TIP: Kog og pil dem dagen før.

Det skal du bruge:

  • 1 kg små kogte, pillede kartofler
  • 1 dl sukker
  • 25 g smør

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, ca. 15 min., og pil dem. Afkøl.
  2. Hæld varmt vand over de kolde kartofler, og lad dem stå, 5 min. Hæld vandet fra.
  3. Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold pande. Lad sukkeret smelte uden omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved middelvarme, til det er lysebrunt (A).
  4. Tilsæt smør, lad det bruse op (B), og kom kartoflerne ved (C).
  5. Glaser kartofler ved middelvarme, ryst jævnligt panden, så kartoflerne bliver lysebrune over det hele (D).

TIP: Kog og pil gerne dobbelt portion, så er der til julefrokosten dagen efter, men brun dem først til sidst. Genopvarmede brun kartofler bliver matte og klistrede.
Og glem alt om glaskartofler!

LÆS OGSÅ: Her er vores bedste juledesserter.

jul julemad brunekartofler kartofler opskrift

© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Relaterede Artikler