© Anders Schønnemann

Rødkålssalat med brunede kartofler i små kugler

Vi bruger et parisiennejern til at lave de små kartoffelkugler og serverer retten med en helt fantastisk svampemayonnaise.

Til 4 personer

rødkål 5 dl, fint snittet
fint salt 2 tsk.
vindruekerneolie 1 spsk.
kirsebæreddike 2 tsk.
sukker en knivspids
Karljohan-svampe 1 spsk., tørrede
god mayonnaise 4 spsk.
aspargeskartofler 4 stk., kogte
sukker 4 spsk.
smør 30 g

Kom kål og salt i en skål, vend rundt, lad det trække i 20 min.
Kram kålen med hænderne, og skyl den godt.
Afdryp, og vend med olie, eddike og sukker.
Knus svampene til pulver i en morter, og vend med mayonnaisen.
Lad mayonnaisen trække smag fra svampene, frem til retten skal serveres.
Lav fine kugler af kartoflerne ved hjælp af et parisiennejern.
Smelt smør og sukker på en lille pande, og rør rundt, indtil det bruner let.
Vend kartoflerne heri, så de karamelliseres let.
Anret de varme kartofler på tallerkenen med svampemayonnaise og rødkål.