Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Morgenmadsrisengrød

Den er god nok! Denne version af risengrød kan sagtens nydes som morgenmad med grofthakkede mandler, græskarkerner og flydende honning.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Morgenmadsrisengrød

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 dl grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. florsukker

Honningristede mandler og græskarkerner:

  • 100 g grofthakkede mandler
  • 75 g græskarkerner
  • 2 spsk. flydende honning

Topping:

  • 1-2 æbler
  • 50 g rosiner

Sådan gør du:

  1. Kog ris, mælk og en flækket vaniljestang ved svag varme under låg i ca. 50 min. Rør ofte i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden. Kom florsukker i grøden, og rør.
  2. Rist mandler og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og hoppe! Tilsæt honningen på panden. Vend det hele rundt i et par minutter. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir. Efter kort tid stivner den. Hak, og drys over grøden.
  3. Servér grøden med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.

Relaterede Artikler