Morgenmadsrisengrød

Den er god nok! Denne version af risengrød kan sagtens nydes som morgenmad med grofthakkede mandler, græskarkerner og flydende honning.

© Foto: Pernille Greve, Styling og design: Lone Monna

Morgenmadsrisengrød

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 dl grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. florsukker

Honningristede mandler og græskarkerner:

  • 100 g grofthakkede mandler
  • 75 g græskarkerner
  • 2 spsk. flydende honning

Topping:

  • 1-2 æbler
  • 50 g rosiner

Sådan gør du:

  1. Kog ris, mælk og en flækket vaniljestang ved svag varme under låg i ca. 50 min. Rør ofte i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden. Kom florsukker i grøden, og rør.
  2. Rist mandler og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og hoppe! Tilsæt honningen på panden. Vend det hele rundt i et par minutter. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir. Efter kort tid stivner den. Hak, og drys over grøden.
  3. Servér grøden med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.