Laktosefri risalamande

Kog risengrøden dagen før – så er den kold, når mandler, vanilje og pisket kokosfløde røres i.

Laktosefri risalamande
© Joanna Scharlett Jørgensen

Laktosefri risalamande

6 personer

Det skal du bruge:

  • 180 g grødris
  • 2 l rismælk
  • 2 dåse kokosmælk
  • 100 g mandler
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 knivsp. salt

Sådan gør du:

  1. Sæt dåserne med kokosmælk i køleskabet.
  2. Kog risen sammen med rismælk efter anvisning på pakken ved lav varme og under låg, 30 min. Rør jævnligt.
  3. Pak gryden ind et viskestykke og sæt under dynen, hvor den "koger" færdig, ca. 30 min. Køl helt af.
  4. Mandler: Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå et øjeblik, og smut dem ved at klemme dem på den brede ende.
  5. Afdryp mandlerne, og lad dem tørre. Hak dem, og vend med grøden.
  6. Åbn dåserne med kokosmælk, og tag det faste kokosfløde over i en skål. Pisk "kokosfløden" luftig, og vend godt med grøden, så der ikke er klumper i.
  7. Husk mandlen, og server risalamanden med den topping, du ønsker.

Tip: Rismælk er sødt i sig selv, og dermed får du godt med sødme i risalamanden uden at tilføre sukker.