Julemad Laktosefri risalamande Kog risengrøden dagen før – så er den kold, når mandler, vanilje og pisket kokosfløde røres i. Af Joanna Scarlett Jørgensen — 02. marts 2019 © Joanna Scharlett Jørgensen Laktosefri risalamande Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Det skal du bruge 60 g grødris ½ l rismælk ½ ds. kokosmælk 33 g mandler ⅓ vaniljestang ⅓ Drys salt Sådan gør du Sæt dåserne med kokosmælk i køleskabet. Kog risen sammen med rismælk efter anvisning på pakken ved lav varme og under låg, 30 min. Rør jævnligt. Pak gryden ind et viskestykke og sæt under dynen, hvor den "koger" færdig, ca. 30 min. Køl helt af. Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå et øjeblik, og smut dem ved at klemme dem på den brede ende. Afdryp mandlerne, og lad dem tørre. Hak dem, og vend med grøden. Åbn dåserne med kokosmælk, og tag det faste kokosfløde over i en skål. Pisk "kokosfløden" luftig, og vend godt med grøden, så der ikke er klumper i. Husk mandlen, og server risalamanden med den topping, du ønsker. TIP: Rismælk er sødt i sig selv, og dermed får du godt med sødme i risalamanden uden at tilføre sukker. Relateret Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Julemad Denne hjemmelavede bærsnaps vil gøre dig til festens midtpunkt ved årets julefrokost Julemad Den perfekte appetizer til juleaften: Port Tonic og små rødbedehapsere med rygeosetecreme Julemad 17 lækre juledesserter, der tager julehyggen til det næste niveau Julemad Opskrift på cremet julekage med marcipan, lemoncurd og mascarponecreme Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner