Julemad Laktosefri risalamande Kog risengrøden dagen før – så er den kold, når mandler, vanilje og pisket kokosfløde røres i. Af Joanna Scarlett Jørgensen — 02. marts 2019 © Joanna Scharlett Jørgensen Laktosefri risalamande 6 personerDet skal du bruge: 180 g grødris 2 l rismælk 2 dåse kokosmælk 100 g mandler 1 stk. vaniljestang 1 knivsp. salt Sådan gør du: Sæt dåserne med kokosmælk i køleskabet. Kog risen sammen med rismælk efter anvisning på pakken ved lav varme og under låg, 30 min. Rør jævnligt. Pak gryden ind et viskestykke og sæt under dynen, hvor den "koger" færdig, ca. 30 min. Køl helt af. Mandler: Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå et øjeblik, og smut dem ved at klemme dem på den brede ende. Afdryp mandlerne, og lad dem tørre. Hak dem, og vend med grøden. Åbn dåserne med kokosmælk, og tag det faste kokosfløde over i en skål. Pisk "kokosfløden" luftig, og vend godt med grøden, så der ikke er klumper i. Husk mandlen, og server risalamanden med den topping, du ønsker. Tip: Rismælk er sødt i sig selv, og dermed får du godt med sødme i risalamanden uden at tilføre sukker. Relateret Julemad De bedste opskrifter på Risalamande - klassisk & med et twist Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Julemad 11 lækre opskrifter, du skal prøve til julefrokosten Julemad Små risalamande-kager Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Julemad Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov