Laktosefri risalamande
Kog risengrøden dagen før – så er den kold, når mandler, vanilje og pisket kokosfløde røres i.
AfJoanna Scarlett Jørgensen
Laktosefri risalamande
6 personer
Det skal du bruge:
- 180 g grødris
- 2 l rismælk
- 2 dåse kokosmælk
- 100 g mandler
- 1 stk. vaniljestang
- 1 knivsp. salt
Sådan gør du:
- Sæt dåserne med kokosmælk i køleskabet.
- Kog risen sammen med rismælk efter anvisning på pakken ved lav varme og under låg, 30 min. Rør jævnligt.
- Pak gryden ind et viskestykke og sæt under dynen, hvor den "koger" færdig, ca. 30 min. Køl helt af.
- Mandler: Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå et øjeblik, og smut dem ved at klemme dem på den brede ende.
- Afdryp mandlerne, og lad dem tørre. Hak dem, og vend med grøden.
- Åbn dåserne med kokosmælk, og tag det faste kokosfløde over i en skål. Pisk "kokosfløden" luftig, og vend godt med grøden, så der ikke er klumper i.
- Husk mandlen, og server risalamanden med den topping, du ønsker.
Tip: Rismælk er sødt i sig selv, og dermed får du godt med sødme i risalamanden uden at tilføre sukker.