
Klassiske juletrøfler
Med nelliker, kanel og appelsin. Giver ca. 50 stk.
AfMorten Heiberg
Ca. 50 stk
Du skal bruge:
- mørk chokolade, 235 g
- piskefløde, 1 3?4 dl
- glukosesirup, 35 g
- stødt nellike, 1 knsp.
- kanelstang, 1 stk.
- appelsin, 1?2 stk., usprøjtet, reven skal heraf
- smør, 45 g
- mørk chokolade, til overtræk ca. 400 g (min. 55 %)
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Bring piskefløde, glukose, nellike, kanel og appelsinskal i kog i en lille gryde. Læg låg på gryden, og fjern den fra varmen. Lad fløden trække i 10 min., og sigt den over i en anden gryde. Varm igen fløden op til kogepunktet.
- Hæld langsomt 1/3 af den varme blanding over den finthakkede chokolade i skålen. Rør med en gummidejskraber små runde bevægelser i midten af massen, mens du tilsætter resten af fløden, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal bevares, indtil blandingen er færdig.
- Når chokolademassen er ca. 35° (lunken), tilsættes smør.
- Kør med en stavblender til ganachen er ensartet og blank.
- Hæld den op i en firkantet form eller ramme foret med hushold- ningsfilm (eller en opklippet frostpose), og lad ganachen sætte sig i 24 timer.
- Skær små ens firkanter ud med en skarp kniv, og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir.
- Smelt den mørke overtræks- chokolade over et vandbad og overtræk hvert stykke ganache.
- Sæt stykkerne på en ny plade med bagepapir, og lad dem hærde ved stuetemperatur i et par timer.
- Drys evt. lidt kakao over til pynt.