© Anders Schønnemann

Kage med lime og pistacienødder

Denne kage er helt fantastisk med en skøn smag af lime og pistacienødder.

1 kage, ca. 8 stk.

smør 200 g
lyst rørsukker 200 g
lime 4 stk. økologiske, reven skal heraf
vanilje 1 stang, kornene heraf
æg 4 stk. str. L
pistacienødder, usaltede, 50 g
hvid chokolade 75 g
mandelmel 150 g kokosfibermel 75 g flormelis til pynt

• Tænd ovnen på 175°.
• Kom smør, sukker, limeskal og vaniljekorn i en skål. Pisk i ca. 10 min., til det er cremet.
• Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
• Hak pistacienødder og chokolade, og vend det i med mandelmel og kokosfibermel.
• Fordel dejen i en springform på ca. 22 cm i diam. foret med bagepapir. Fordel hakkede pistacienødder på overfladen af kagen.
• Dæk kagen med stanniol, og bag i ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er gennembagt.
• Afkøl kagen helt, og dekorer den med et lille drys sigtet flormelis.

TIP: Kokosfibermel er tørret, finmalet kokos. Det indeholder næsten ingen kulhydrater, men har til gengæld et højt indhold af kostfibre og protein. Det har samme konsistens som mandelmel, men smager naturligvis af kokos.