Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julefrokost - Frugtsalat med chokolade-panna cotta

Traditioner hører juletiden til, og frugtsalat med råcreme og reven chokolade går igen ved de fleste julefrokoster. Men også traditioner kan varieres.

© John Bendtsen

Den laves med hvid chokolade og hedder panna cotta, hvilket på italiensk betyder kogt fløde. Frugtsalaten piller vi ikke ved, men i stedet for reven chokolade bruges forfriskende saft og kerner af granatæble.

Til 4-6 personer

Panna cotta:
piskefløde 2½ dl
sødmælk 1½ dl
vaniljekorn af ½ stang
husblas 3½-4 blade
hvid chokolade 100 g

Pynt:
granatæblesaft ¾-1 dl
husblas 1 blad

Frugtsalat:
ananas 1 stk.
mango 1 stk.
physalisbær 1 bakke
appelsinsaft af 1 stk.

Til frugtsalaten skæres ananas og mango i mund- rette bidder og blandes i en skål med overskårne physalisbær og appelsinsaft.

Panna cotta
Bring piskefløde i kog med mælk og vanilje. Læg husblas i blød i koldt vand, knug den fri for vand. Lad den smelte i den hede væde. Rør godt rundt, tilsæt hakket chokolade, og lad den smelte. Når blandingen begynder at tykne, fordeles den i 4-6 forme.

Varm granatæblesaften, smelt det udblødte blad husblas i saften, og lad den tykne let, før den fordeles oven på panna cotta-cremen. Den skal nu stivne i køleskab til næste dag. Til servering trykkes cremen ud af formene og anrettes på frugtsalat. Pynt med et drys granatæblekerner.

Relaterede Artikler