Julefrokost - Frugtsalat med chokolade-panna cotta

Traditioner hører juletiden til, og frugtsalat med råcreme og reven chokolade går igen ved de fleste julefrokoster. Men også traditioner kan varieres.

© John Bendtsen

Den laves med hvid chokolade og hedder panna cotta, hvilket på italiensk betyder kogt fløde. Frugtsalaten piller vi ikke ved, men i stedet for reven chokolade bruges forfriskende saft og kerner af granatæble.

Til 4-6 personer

Panna cotta:
piskefløde 2½ dl
sødmælk 1½ dl
vaniljekorn af ½ stang
husblas 3½-4 blade
hvid chokolade 100 g

Pynt:
granatæblesaft ¾-1 dl
husblas 1 blad

Frugtsalat:
ananas 1 stk.
mango 1 stk.
physalisbær 1 bakke
appelsinsaft af 1 stk.

Til frugtsalaten skæres ananas og mango i mund- rette bidder og blandes i en skål med overskårne physalisbær og appelsinsaft.

Panna cotta
Bring piskefløde i kog med mælk og vanilje. Læg husblas i blød i koldt vand, knug den fri for vand. Lad den smelte i den hede væde. Rør godt rundt, tilsæt hakket chokolade, og lad den smelte. Når blandingen begynder at tykne, fordeles den i 4-6 forme.

Varm granatæblesaften, smelt det udblødte blad husblas i saften, og lad den tykne let, før den fordeles oven på panna cotta-cremen. Den skal nu stivne i køleskab til næste dag. Til servering trykkes cremen ud af formene og anrettes på frugtsalat. Pynt med et drys granatæblekerner.

Relaterede Artikler