Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvid gløgg

Vi dropper købeekstrakten og laver vores egen lækre appelsinsirup til gløggen.

© Anders Schønnemann

4 personer/glas

Krydret appelsinsirup
appelsinsaft 5 dl friskpresset
rørsukker 200 g
appelsin 1 stk. økologisk, reven skal heraf
kanel 1 stang
vanilje 1 stang, kornene heraf
kardemommefrø 1⁄2 tsk.
stjerneanis 2 stk.
nelliker 5 stk.

Hvid gløgg
krydret appelsinsirup 3 dl
hvidvin 1 flaske
rosiner 50 g
mandler 50 g smuttede
calvados efter behag

• Kom appelsinsaft, sukker, appelsinskal og krydderier i en gryde, og kog ind til det halve.
• Kom appelsinsirup, hvidvin, rosiner og mandler i en gryde, og varm op til kogepunktet.
• Smag gløggen til med calvados.

TIP: Siruppen smager også skønt på en skål skyr eller til drinks.

Relaterede Artikler