Hvid gløgg

Vi dropper købeekstrakten og laver vores egen lækre appelsinsirup til gløggen.

© Anders Schønnemann

4 personer/glas

Krydret appelsinsirup
appelsinsaft 5 dl friskpresset
rørsukker 200 g
appelsin 1 stk. økologisk, reven skal heraf
kanel 1 stang
vanilje 1 stang, kornene heraf
kardemommefrø 1⁄2 tsk.
stjerneanis 2 stk.
nelliker 5 stk.

Hvid gløgg
krydret appelsinsirup 3 dl
hvidvin 1 flaske
rosiner 50 g
mandler 50 g smuttede
calvados efter behag

• Kom appelsinsaft, sukker, appelsinskal og krydderier i en gryde, og kog ind til det halve.
• Kom appelsinsirup, hvidvin, rosiner og mandler i en gryde, og varm op til kogepunktet.
• Smag gløggen til med calvados.

TIP: Siruppen smager også skønt på en skål skyr eller til drinks.

Relaterede Artikler