
Glaseret juleskinke med savoykål, selleri & rugbrødscroutons
Julefrokosten er reddet - bare prøv dette smagsvidunder af en glaseret juleskinke fra BO BEDREs egne mestrekokke.
AfAnders Karmark Pedersen og Jacob Sørensen
Glaseret skinke á la BO BEDRE
BO BEDREs kantine er fantastisk. Her kræser vores kokke, Anders Karmark Pedersen og Jacob Sørensen, for alle os medarbejdere på Benjamin Media med udsøgte og afvekslende lækkerier. En dag overraskede kokkene (i daglig tale kaldet "The Koks") med denne glaserede juleskinke, der var så rig i smagen, at vi tænkte, at den måtte vi bare dele med vores læsere.
Skinken til julefrokosten og middagsgæsterne
Den glaserede skinke egner sig både perfekt til julefrokosten og til at forkæle middagsgæster med. Med savoykålen og rodfrugterne er den også meget velegnet som en robust ret til at stå vinterkulden igennem med.
Glaseret skinke med savoykål, selleri, rugbrødscroutons og flødestuvet spinat
(4 personer)
Skinke
- 1 kg forkogt skinke
- 50 gr. brun farin
- 4 spsk. dijonsennep
Salat
- 1 stk. savoykål
- ¼ knoldselleri
- 2 stk. pastinak
- 1 æble
- 40 gr. valnødder
- 100 gr. daggammelt rugbrød
- 1 stk. romaine salat
Spinat
- 2 bakker babyspinat
- ¼ ltr. piskefløde
- 1 løg, finthakket
Skinken - sådan gør du
- Den brune farin og dijonsennepen røres sammen, og skinken smøres med blandingen.
- Skinken steges i ovnen på 220 grader i 15 min. og derefter i 10 min. ved 175 grader.
- Skær skinken i tynde skiver, så den kan sættes på pinde.
- Brug lidt ekstra af glaseringen som pynt på tallerkenen.
Tilbehøret - sådan gør du
- Savoykålen skæres fint og dampes, hvorefter den afkøles.
- Knoldsellerien og pastinakkerne skæres i 2x2 cm tern og vendes i olie. Rodfrugterne steges også i ovnen ved 220 grader. De kan både serveres lune og kolde.
- Æblerne skæres i tern og vendes i citronvand.
- Valnødderne vendes med 2 spsk honning, ½ tsk. salt og bages i ovnen i 5 min., til de er let gyldne.
- Rugbrødet skæres i tern og vendes med lidt oilvenolie, salt, peber. Croutonerne bages derefter i ovnen ved 175 grader i 20 min.
- Romainesalat skæres og skylles.
- Alt vendes sammen, og lidt frisk citronsaft presses udover.
- Løgene sauteres let i olie i 5 min. Spinaten tilsættes og sauteres sammen med løgene i 5 min.
- Tilsæt lidt salt og dræn det på en sigte. Flødene koges op og blandes med spinaten med løgene. Smag det til med salt og peber.
- Servéres med cornichoner.
- Juleskinken kan også serveres sammen med kartofler.