
Financier med høvlede, hvide chokospåner
De groftskrællede chokoladespåner gør kagen rustik og vinterlig.
AfFinanciers
marcipan 150 g
flormelis 150 g
vanilje ½ stang
æggehvider 140 g
mel 90 g
smør 180 g, smeltet
Rør marcipan og flormelis sammen i en røremaskine, tilsæt smeltet smør, æggehvider, vanilje og mel. Spred dejen ud på bagepapir, og bag den i ovnen ved 180º i ca. 12 min. Lad den bagte financier køle af, og skær den i 4 stykker, så den senere kan lægges lagvist sammen med ganachen.
Kokosganache
mørk chokolade 250 g, 70 %, hakket
fløde 2 dl
kokos ½ dl
Kog fløden op, og hæld den under omrøring gradvist over chokoladen. Når ganachen er homogen og blank,
vend da kokos i. Læg fanancier nederst i en form eller på en tallerken, og spred et lag kokosganache på. Fortsæt sådan, og afslut med financier. Køl kagen i min. 6 timer, og skær ud.
Chokospåner
hvid chokolade 100 g
Skræl chokoladen i spåner med en tynd skræller eller bagsiden af en kokkekniv. Drys spånerne ud over en skive fanancier, og servér.
Tallerken er privateje.