Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Financier med høvlede, hvide chokospåner

De groftskrællede chokoladespåner gør kagen rustik og vinterlig.

© Pia Enghild

Financiers
marcipan 150 g
flormelis 150 g
vanilje ½ stang
æggehvider 140 g
mel 90 g
smør 180 g, smeltet

Rør marcipan og flormelis sammen i en røremaskine, tilsæt smeltet smør, æggehvider, vanilje og mel. Spred dejen ud på bagepapir, og bag den i ovnen ved 180º i ca. 12 min. Lad den bagte financier køle af, og skær den i 4 stykker, så den senere kan lægges lagvist sammen med ganachen.

Kokosganache
mørk chokolade 250 g, 70 %, hakket
fløde 2 dl
kokos ½ dl

Kog fløden op, og hæld den under omrøring gradvist over chokoladen. Når ganachen er homogen og blank,
vend da kokos i. Læg fanancier nederst i en form eller på en tallerken, og spred et lag kokosganache på. Fortsæt sådan, og afslut med financier. Køl kagen i min. 6 timer, og skær ud.

Chokospåner
hvid chokolade 100 g

Skræl chokoladen i spåner med en tynd skræller eller bagsiden af en kokkekniv. Drys spånerne ud over en skive fanancier, og servér.

Tallerken er privateje.

Relaterede Artikler