© bobedre.dk

Chokoladecreme i marcipan med passionsfrugtis

Marcipan og chokolade hører juletiden til –dejlige hver for sig og uimodståelige sammen.

Her kombineret i en superkage, som er praktisk og ikke svær at lave, den kan nemlig serveres direkte fra fryseren.

Der skal også noget friskt til en chokoladedessert, og det allerbedste er is af passionsfrugt. Ingen anden frugt har så meget aroma og en så intens, skarp-sød smag.

Til 8 personer

marcipan 200 g, ren, rå
æggehvide 1-1½ stk., pasteuriseret
chokolade 250 g, mørk, 70 %
smør 125 g, usaltet
honning 100 g
æggeblommer 4 stk., pasteuriserede (2 bægre)
æggehvider 3 stk., pasteuriserede
sandkageform 1 liter

Passionsfrugtis
passionsfrugter 4-5 stk.
sukker 125 g
vand 1½ dl
citronsaft 2 spsk.
piskefløde 1½ dl

Riv marcipanen groft, og rør den glat med æggehvide. Brug først en gaffel, dernæst elpiskeren. Tegn to firkanter på bagepapir efter formens bund og topmål. Smør marcipandejen på papiret, og bag bundene i en 250° varm ovn i 7-8 minutter. Læg papiret på en rist og afkøl bundene.

Til cremen smeltes hakket chokolade sammen med smør og honning. Rør blandingen godt igennem, og lad den afkøle, før du rører æggeblommer i. Vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.

Beklæd formen med bagepapir eller en opklippet frysepose, og læg den ene marcipanbund i. Skær den til forinden, marcipandejen breder sig lidt under bagningen. Fyld cremen i formen, og dæk den med den anden marcipanbund. Stilles i køleskab til næste dag.

Passionsfrugtis
Kog sukker og vand sammen i 3 minutter. Hæld lagen over indmaden af passionsfrugterne, lad alt trække et par timer, og gnid det gennem en si. Tilsæt citronsaft, og frys blandingen let. Pisk den igennem, og bland flødeskum i. Fyld massen i halve frugtskaller, og sæt dem i fryseren til servering.