Caneléer – lækre og svampede

En fantastisk hybrid mellem æbleskiver og crème brûlée.

© Ulf Svane

Canelé

Ca. 10 stk.

Det skal du bruge:

  • 500 g sødmælk
  • 25 g smør
  • 1 stang vanilje
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 250 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 40 g æggeblommer
  • 150 g mørk rom

Sådan gør du:

  1. Kom sødmælk og smør i en kasserolle. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en kniv, og kom stang (delt i flere stykker) og korn i mælken. Brug en kartoffelskræller til citronen, men sørg for, at der ikke kommer noget af det ”hvide” med.
  2. Varm mælkeblandingen op til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad mælken stå. Imens, sigt sukker og hvedemel sammen i en stor skål. Hæld mælkeblandingen lidt ad gangen i sukker/melblandingen under kraftig piskning. Når det hele er blandet sammen, piskes æggeblommer og rom i.
  3. Hæld dejen over i en beholder, dæk den til, og stil den i køleskabet i min. 24 timer.
  4. Denne dej holder sig fint i 5 dage i køleskabet.
  5. Forvarm ovnen til 190 º.
  6. Tag dejen ud af køleskabet, pisk den igennem, sigt den over i en skål, og kør dejen igennem med en stavblender i ca. 2 minutter.
  7. Smør formene med smør, og stil dem på en bageplade. Hæld dejen op i hver form til ca. ½ centimeter fra kanten. Stil pladen i ovnen lidt under midten og lad kagerne bage i ca. 1 time. Hvis ovnen giver for megen ovenvarme, så dæk kagerne med alufolie, så kagerne ikke bliver for mørke.
  8. Når kagerne er taget ud af ovnen, tages de straks ud af formene ved evt. at løsne kanten med en kniv. Stilles på en bagerist for at køle helt af. På den måde bliver kagen sprød udenpå og blød indeni.
  9. Kagerne er bedst samme dag, men kan også spises dagen efter.