
Andelevermousse med bagte æbler
Vi lægger ud med en hjemmelavet mousse på andelever krydret med italiensk marsala.
AfTil 4 personer Tip: Brug resterne af moussen til frokost dagen efter.
løg 1 stk., lille
smør til stegning
andelever 300 g optøet
tør marsala 2 spsk.
smør 50 g
piskefløde ½ dl
salt og peber
æble 2 stk.
vindruekerneolie 1 spsk.
balsamicoeddike 1 tsk.
sukker en knivspids
frisée-salat en håndfuld
Hak løget, og svits det i smør på en pande. Dup leverne tørre med køkkenrulle, og gennemsteg dem.
Kom marsala på panden, og kog op.
Hæld pandens indhold i en foodprocessor, og blend med smør, fløde, salt og peber.
Kom moussen i en skål, og køl helt af i køleskab.
Sæt ovnen på 200°, og del æblerne lige over. Læg dem i en smurt ildfast form med skærefladen nedad.
Bag møre i ca. 20 min. Tag fadet ud, og afkøl.
Bland olie med eddike og lidt sukker.
Anrét salaten med lidt andelevermousse og bagt æble. Hæld dressing over salaten, og servér.