
Vietnamesiske ruller med hvide asparges og svinekød
Asien møder Danmark i rispapirsrullerne med svinekød og de første hvide asparges. Masser af krydderurter henover, og rul!
AfMaria Meldgaard
Vietnamesiske ruller med hvide asparges og svinekød
Opskrift til 4 personer (8 ruller)
Det skal du bruge:
- svinekød 500 g, fx skinkeschnitzel
- olie
- chiliflager
- salt og peber
- hvide asparges 16 stk.
- forårsløg 2 stk.
- frisk mynte en lille håndfuld
- frisk basilikum en lille håndfuld
- rispapir 8 stykker
- sød chilisauce
Sådan gør du:
- Skær kødet i små tern, og svits det i olie i få minutter på en hed pande. Krydr med chili, salt og peber.
- Skræl aspargesene fra hovedet og nedad, og kog dem møre i letsaltet vand i 5-6 minutter. Afdryp dem godt.
- Snit forårsløg fint.
- Kog en gryde med vand op, du kan også bruge en sauterpande. Dyp nu ét stykke rispapir ad gangen ned i vandet, du mærker straks, at det bliver blødt.
- Skyl det i koldt vand, og læg det på et rent viskestykke. Fordel asparges, kød, forårsløg, mynteblade og basilikumblade herover, og dryp lidt chilisauce på.
- Fold den nederste del af rispapiret tæt ind over fyldet, herefter højre side indover og så resten af rispapiret rullet stramt omkring.
- Servér med det samme, eventuelt skåret lige over. Hakkede jordnødder er godt hertil . eller hvad du foretrækker af lækkert asiatisk tilbehør.
TIP: Rul dem helt færdige ude i køkkenet, eller sæt sagerne på bordet, så alle ruller deres egne.