© Anders Schønnemann

Vietnamesiske ruller med hvide asparges og svinekød

Asien møder Danmark i rispapirsrullerne med svinekød og de første hvide asparges. Masser af krydderurter henover, og rul!

Vietnamesiske ruller med hvide asparges og svinekød

Opskrift til 4 personer (8 ruller)

Det skal du bruge:

  • svinekød 500 g, fx skinkeschnitzel
  • olie
  • chiliflager
  • salt og peber
  • hvide asparges 16 stk.
  • forårsløg 2 stk.
  • frisk mynte en lille håndfuld
  • frisk basilikum en lille håndfuld
  • rispapir 8 stykker
  • sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i små tern, og svits det i olie i få minutter på en hed pande. Krydr med chili, salt og peber.
  2. Skræl aspargesene fra hovedet og nedad, og kog dem møre i letsaltet vand i 5-6 minutter. Afdryp dem godt.
  3. Snit forårsløg fint.
  4. Kog en gryde med vand op, du kan også bruge en sauterpande. Dyp nu ét stykke rispapir ad gangen ned i vandet, du mærker straks, at det bliver blødt.
  5. Skyl det i koldt vand, og læg det på et rent viskestykke. Fordel asparges, kød, forårsløg, mynteblade og basilikumblade herover, og dryp lidt chilisauce på.
  6. Fold den nederste del af rispapiret tæt ind over fyldet, herefter højre side indover og så resten af rispapiret rullet stramt omkring.
  7. Servér med det samme, eventuelt skåret lige over. Hakkede jordnødder er godt hertil . eller hvad du foretrækker af lækkert asiatisk tilbehør.

TIP: Rul dem helt færdige ude i køkkenet, eller sæt sagerne på bordet, så alle ruller deres egne.