Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Unika 14 og knuste brændenælder, kantareller og boghvedekerner

Unika 14 er en ost fra Arlas gourmetserie med oste, som ikke når os almindelige konsumenter. Kun landets toprestauranter har den ære. Men comté er også en god ost, som vi hermed foreslår.

Unika 14 og knuste brændenælder, kantareller og boghvedekerner

© Andreas Mikkel Hansen

brændenælder 50 g
persille 100 g
rødbeder 2 stk.
gulerødder 16 helt små
unika 14/comté 40 g
tørret daggammelt brød 30 g
salt lidt
boghvedekerner 20 g
smør 50 g
spæde rødbedeblade (mangold) 1 håndfuld
vilde svampe (fx kantareller og karljohan) 3-400 g
olie og smør til stegning lidt
unika 14 på 2 mm i tykkelsen 4 skiver

Vask brændenælderne og persillen, og slyng dem tørre for vand i en salatslynge. Vask rødbederne grundigt, behold skrællet på. Skær rødbederne i helt tynde skiver, og læg dem i en skål med isvand. Vask gulerødder.

Skær unika 14 eller comté i små tern, kom dem i en morter sammen med brændenælderne, persillen og det dagsgamle brød. Knus det hele til en grov puré, og smag til med lidt salt.

Rist boghvedekernerne gyldne i smør, tilsæt lidt salt, og kom dem på et stykke fedtsugende papir.

Vask salatblade godt i koldt vand, og dryp dem af på lidt køkkenrulle. Tag rødbederne op af vandet, og læg dem på vandsugende papir. Tag gulerødderne op, kom dem i en gryde med lidt smør, vand og salt, og kog dem i 2 min.

Anretning:
Læg knuste brændenælder på tallerknerne, og mos dem lidt ud. Steg svampene i smør, og anret dem oven på brændenælderne, læg derefter en skive unika 14 hen over.

Smelt osten over svampene ved at brænde let med en gasbrænder evt. hurtigt under ovngrillen. Anret med grøntsager, og servér.

TIP: LIDT MERE
Selvfølgelig kan man bruge denne smukke grøntsagsret som tilbehør til et stykke kød, men egentlig er det synd ikke blot at nyde ingrediensernes smag for sig selv. I stedet kan du, hvis du er bange for, at dine gæster skal gå sultne fra bordet, servere tre gode oste efterfølgende.

Relaterede Artikler