© Pia Enghild

Torske-Carpachio

En opskrift på en let forret er torskecarpachio med avocado, karljohan-svampe, chilicitronolie og brødcroutoner.

Opskrift:

salt 1 tsk.
soja 4 tsk.
tørrede karljohansvampe 1 spsk.
knuste hvidløg 1/2 fed, knust i 2 spsk.
god rapsolie
frisk chili, gerne alm. rød, 1 tsk., meget finthakket i 2 spsk.
god rapsolie
citronolie 1 spsk.
avocado 1 stk., befriet for skal og sten. Skræl skiver med en tyndeller kartoffelskræller.
brødcroutoner 4 spsk.

Soigner torskeryggen, og rul den stramt i husholdningsfi lm. Læg den på frost i ca. 1/2 time, for så er torsken nem at skære ud i ganske tynde skiver. Fordel torskeskiverne på 4 tallerkner, og strø med de knuste tørrede karljohan-svampe samt salt og soja. Hereft er strøes med chili, hvidløg samt chilicitronolie. Læg avocado på torskeskiverne, og strø med brødcroutoner. Til sidst kværnes sort peber over retten.

Brændte sojabønner
sojabønner i skal 200 g, fås hos asiatiske købmænd
mild soja ½ dl

Rist de frosne sojabønner lidt ad gangen på en meget hed stegepande. Bønnerne skal virke let “brændte”. Vend bønnerne sammen med soja, og lad dem hvile ca. 1 time inden servering - herved trænger grillsmagen helt ind i bønnerne. De brændte sojabønner skal “suttes” ud af skallerne under middagen, så sørg for skylleskåle samt skåle til bønneskaller.