Tomatsuppe

Denne opskrift på en herlig suppe er god til gæster, navnligt med parmesangratinerede tortillaer til. Tortillaerne fås i de fleste supermarkeder og er glimrende "reservebrød" i sommer-køkkenet. De skal blot pensles eller gnides med en smule olivenolie og drysses med friskrevet parmesanost, 2-3 spsk. pr. tortilla. Bag dem sprøde i en 200 grader varm ovn i 5-6 minutter.

© John Bendtsen

Opskrift til 3-4 personer

salatagurk 150 g, skrælles og udkernes med en teske
rød peberfrugt 150 g, skrælles
modne tomater 400 g, skoldes og flås
hvidløg 1 fed (kan udelades)
tomateddike 1-2 spsk.
grønsagsjuice 4 dl

Skær alle grønsager i terninger, blend dem med grønsagsjuice, og smag til med tomateddike. Opbevar suppen til servering i køleskab. Her i en karaffel, der passer i køleskabsdøren (Ole Palsby, Rosendahl).

Relaterede Artikler