© Anders Schønnemann

Toast med svampe

Perfekt tømmermandsmad, der også er en lækkerbisken til en fjernsynsaften eller som et let aftensmåltid.

4 personer

Svampe 250 g, gerne flere slags
Olivenolie 2 spsk.
Hvidløg 1 fed presset
Bredbladet persille 1 lille håndfuld
Surdejsbrød 4 skiver
Olivenolie en smule
Chorizopølse 12 skiver
Æg 4 stk.
Salt og peber

• Rens svampene, og skær dem eventuelt i mindre stykker.
• Varm olien på en pande, og rist svampene med hvidløg ved god varme i et par minutter. Tag dem af panden.
• Skyl, hak og vend persillen i retten.
• Dryp brødet med olivenolie, og grill på en varm grillpande.
• Spejl æggene, og fordel svampe og chorizopølse på brødene. Top med spejlæg, og krydr med salt og peber.