
Sticks med blomkålscouscous og sauce tartare
Couscous er et godt match til alt fra grillen, ligesom sauce tartare, der er en perfekt dip til fx disse grillsticks.
AfLone Kjær
Sticks med blomkålscouscous og sauce tartare
4 personer
Det skal du bruge:
Sticks
- Hvidløg 4 fed
- Sambal oelek 2 spsk.
- Olivenolie 1⁄2 dl
- Muskovadosirup 1 spsk.
- Citron 1 stk., saft
- Salt og peber
- Kød 600 g, fx oksekød, svinekød, lam eller kylling
Sauce tartare
- Mayonnaise 1 dl
- Creme fraiche 1 dl
- Grovkornet sennep 2 tsk.
- Krydderurter 1 håndfuld, fx kørvel, persille, dild, basilikum
- Kapers 1-2 spsk.
- Cornichoner 50 g
- Salt og peber
Blomkålscouscous
- Blomkål 1 stk.
- Løvstikke 1 håndfuld
- Pinjefrø 50 g
- Citron 1 stk., økologisk, reven skal og saft heraf
- Kapers 2 spsk.
- Parmesanost 50 g
- Olivenolie 1⁄2 dl
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Rør en marinade af presset hvidløg, sambal oelek, olivenolie, muskovadosirup, citronsaft samt salt og peber.
- Skær kødet i tern, og vend det godt i marinaden.
- Lad kødet marinere min. 1 time og gerne længere.
- Rør mayonnaise med creme fraiche og sennep.
- Hak krydderurterne, og vend dem i cremen sammen med kapers og hakkede cornichoner.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Skyl blomkålen, og del i mindre buketter. Kom blomkål og løvstikke i en foodprocessor, og blend et kort øjeblik til en couscous-lignende konsistens.
- Rist pinjefrø gyldne på en tør pande.
- Vend blomkål med pinjefrø, citronskal og -saft, kapers og reven parmesanost.
- Vend til sidst olivenolie i salaten, og smag til med salt og peber.
- Sæt kødet på spyd, og grill det mørt.
- Servér sticks med blomkålscouscous og sauce tartare.