Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sticks med blomkålscouscous og sauce tartare

Couscous er et godt match til alt fra grillen, ligesom sauce tartare, der er en perfekt dip til fx disse grillsticks.

4 personer

Sticks Hvidløg 4 fed
Sambal oelek 2 spsk.
Olivenolie 1⁄2 dl
Muskovadosirup 1 spsk.
Citron 1 stk., saft
Salt og peber
Kød 600 g, fx oksekød, svinekød, lam eller kylling

Sauce tartare
M
ayonnaise 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Grovkornet sennep 2 tsk.
Krydderurter 1 håndfuld, fx kørvel, persille, dild, basilikum
Kapers 1-2 spsk.
Cornichoner 50 g
Salt og peber

Blomkålscouscous
Blomkål 1 stk.
Løvstikke 1 håndfuld
Pinjefrø 50 g
Citron 1 stk., økologisk, reven skal og saft heraf
Kapers 2 spsk.
Parmesanost 50 g
Olivenolie 1⁄2 dl
Salt og peber

• Rør en marinade af presset hvidløg, sambal oelek, olivenolie, muskovadosirup, citronsaft samt salt og peber.
• Skær kødet i tern, og vend det godt i marinaden. Lad kødet marinere min. 1 time og gerne længere.
• Rør mayonnaise med creme fraiche og sennep. Hak krydderurterne, og vend dem i cremen sammen med kapers og hakkede cornichoner.
• Smag saucen til med salt og peber.
• Skyl blomkålen, og del i mindre buketter. Kom blomkål og løvstikke i en foodprocessor, og blend et kort øjeblik til en couscous-lignende konsistens.
• Rist pinjefrø gyldne på en tør pande.
• Vend blomkål med pinjefrø, citronskal og -saft, kapers og reven parmesanost.
• Vend til sidst olivenolie i salaten, og smag til med salt og peber.
• Sæt kødet på spyd, og grill det mørt.
• Servér sticks med blomkålscouscous og sauce tartare.

Relaterede Artikler