Sprøde forårsruller med spicy svin og chilisauce

Uimodståelige, sprøde forårsruller er luksus i en travl hverdag.

© Tia Borgsmidt

Sprøde forårsruller med spicy svin og chilisauce

4 personer

Uimodståelige, sprøde forårsruller er luksus i en travl hverdag. Servér dem med sprød salat, masser af mynte og chilisauce – alternativt en fyldigere salat med kogte nudler, mango og cashewnødder.

Det skal du bruge:

Spicy svin

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g hvid- eller spidskål
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 150 g hakket svinekød
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 stængler forårsløg

  • Ca. 16 plader forårsrulledej (fås på frost i specialbutikker)

  • 1 æggehvide til pensling
  • Olie til friturestegning

Tilbehør

  • 2 stk. hjertesalat
  • Lidt frisk mynte
  • Chilisauce

Sådan gør du:

  1. Pil løget, og hak det. Pres hvidløget.
  2. Hak kålen og forårsløgene fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i helt små tern.
  3. Varm olien i en stor wok eller stegegryde og svits løg, hvidløg og kød, til det skifter farve.
  4. Tilsæt karrypasta, gulerødder, kål, fiskesauce og sojasauce, og steg i ca. 5 min. Hæld fyldet i en sigte, så væden sies fra.
  5. Læg et stykke dej på et skærebræt. Kom 2 spsk. fyld på midten af dejpladen.
  6. Pensl kanterne med æggehvide, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til forårsruller. Fortsæt med resten af dejen og fyldet.
  7. Varm en god mængde olie op i en gryde. Den skal være meget varm. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  8. Skyl salaten, og del den i blade. Servér de sprøde forårsruller med salat, mynte og chilisauce.

TIP: Kan du ikke få fat i forårsrulledej, kan du bruge filodej, som du skærer til.