Sommerfisk: Grillede dorader med urtemayonnaise og citron
Velsmagende dorader er uimodståelige efter en tur på grillen. Det er en af mine foretrukne sommerfisk, og jeg spiser den altid, når vi rejser til middelhavslandene.
Bestil fiskene hos din fiskehandler, og servér dem hele med citron og en velsmagende urtemayonnaise. Er doraderne små, beregn da en pr. person. Ellers kan man dele ved bordet.
Det skal du bruge:
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Urtemayonnaise
½
lille bundt krydderurter, fx løvstikke, basilikum eller persille
1
pasteuriserede æggeblommer
½
tsk.
grovkornet sennep
¼
tsk.
flagesalt
saft fra 1/2 citron
¾
dl
olivenolie (alternativt en smagsneutral olie)
flagesalt og peber
Grillede dorader
2
små dorader (er de store, så kan 1 dorade fint deles mellem 2 personer)
flagesalt og peber
olivenolie
1
citroner
4
kviste bredbladet persille
Sådan gør du:
Urtemayonnaise
Skyl urterne, og slyng dem tørre. Hak urterne.
Kom æggeblommer, sennep, salt og citron i en skål, og rør sammen.
Pisk olien i lidt ad gangen. Pisk, til mayonnaisen tykner.
Smag mayonnaisen til med salt og peber, og vend med hakkede urter.
Grillede dorader
Tjek, at fiskene er renset grundigt, og skællene er fjernet. Dup dem tørre, og krydr med flagesalt og peber indvendigt. Gnid skindet med olivenolie.
Skær den ene citron i skiver, og fordel dem i bugen sammen med bredbladet persille.
Pensl med lidt olivenolie, og grill fisken i ca. 8 min. på hver side. Flyt ikke på fisken, men lad den ligge, indtil den slipper, ellers hænger skindet fast.
Servering:
Anret de grillede dorader, og servér med citron og urtemayonnaise.