Sommerfisk: Grillede dorader med urtemayonnaise og citron

De velsmagende dorader er uimodståelige efter en tur på grillen.

Grillede dorader
© Tia Borgsmidt

Sommerfisk: Grillede dorader med urtemayonnaise og citron

Velsmagende dorader er uimodståelige efter en tur på grillen. Det er en af mine foretrukne sommerfisk, og jeg spiser den altid, når vi rejser til middelhavslandene.

Bestil fiskene hos din fiskehandler, og servér dem hele med citron og en velsmagende urtemayonnaise. Er doraderne små, beregn da en pr. person. Ellers kan man dele ved bordet.

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Urtemayonnaise

  • ½ lille bundt krydderurter, fx løvstikke, basilikum eller persille
  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk. grovkornet sennep
  • ¼ tsk. flagesalt
  • saft fra 1/2 citron
  • ¾ dl olivenolie (alternativt en smagsneutral olie)
  • flagesalt og peber

Grillede dorader

  • 2 små dorader (er de store, så kan 1 dorade fint deles mellem 2 personer)
  • flagesalt og peber
  • olivenolie
  • 1 citroner
  • 4 kviste bredbladet persille

Sådan gør du:

Urtemayonnaise

  1. Skyl urterne, og slyng dem tørre. Hak urterne.
  1. Kom æggeblommer, sennep, salt og citron i en skål, og rør sammen.
  1. Pisk olien i lidt ad gangen. Pisk, til mayonnaisen tykner.
  1. Smag mayonnaisen til med salt og peber, og vend med hakkede urter.

Grillede dorader

  1. Tjek, at fiskene er renset grundigt, og skællene er fjernet. Dup dem tørre, og krydr med flagesalt og peber indvendigt. Gnid skindet med olivenolie.
  1. Skær den ene citron i skiver, og fordel dem i bugen sammen med bredbladet persille.
  1. Pensl med lidt olivenolie, og grill fisken i ca. 8 min. på hver side. Flyt ikke på fisken, men lad den ligge, indtil den slipper, ellers hænger skindet fast.

Servering:

  1. Anret de grillede dorader, og servér med citron og urtemayonnaise.

LÆS OGSÅ