Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ristede jomfruhummere

Danske kirsebær er nogle af verdens bedste - prøv denne lækre opskrift hvor kirsebærret, til en forandring, ikke er brugt som dessert ingrediens.

© Pia Enghild

Opskrift:

jomfruhummerhaler 8 store, befriet for skal og tarm
smør til stegning
kirsebær fx lapins/van, 400 g, skyllede
hvidløg ½ fed, knust i 2 spsk. rapsolie
chili 1 tsk., finthakket
mynte 2 spsk., hakket
estragon 1 spsk., hakket
basilikum 1 spsk., hakket
salt ½ tsk.
peber
citronsaft evt. lidt

Steg jomfruhummerne på en stegepande ca. 1 min. på hver side under let tryk, således at hummerhalerne ikke krøller sammen. Strø med lidt salt.

Vend kirsebær og de øvrige ingredienser sammen, og lad salaten stå tildækket 15-30 min., vend forsigtigt salaten rundt et par gange.

Servér de ristede jomfruhummere med kirsebærsalaten. Stil eventuelt en lille skål ved hver kuvert til kirsebærsten.

Relaterede Artikler