© Pia Enghild

Ristede jomfruhummere

Danske kirsebær er nogle af verdens bedste - prøv denne lækre opskrift hvor kirsebærret, til en forandring, ikke er brugt som dessert ingrediens.

Opskrift:

jomfruhummerhaler 8 store, befriet for skal og tarm
smør til stegning
kirsebær fx lapins/van, 400 g, skyllede
hvidløg ½ fed, knust i 2 spsk. rapsolie
chili 1 tsk., finthakket
mynte 2 spsk., hakket
estragon 1 spsk., hakket
basilikum 1 spsk., hakket
salt ½ tsk.
peber
citronsaft evt. lidt

Steg jomfruhummerne på en stegepande ca. 1 min. på hver side under let tryk, således at hummerhalerne ikke krøller sammen. Strø med lidt salt.

Vend kirsebær og de øvrige ingredienser sammen, og lad salaten stå tildækket 15-30 min., vend forsigtigt salaten rundt et par gange.

Servér de ristede jomfruhummere med kirsebærsalaten. Stil eventuelt en lille skål ved hver kuvert til kirsebærsten.