
Risotto med ostefondue og trøfler
Jo enklere opskrift, jo mere kommer den enestående trøffelsmag til sin ret. Brug et trøffeljern, som river svampen perfekt. Trøffelhuset i Nordsjælland har gode eksemplarer, og her kan du også købe friske trøfler.
AfMartina Hunglinger
Risotto med ostefondue og trøfler
Opskrift til 4 personer
Risotto
Det skal du bruge:
- risottoris 400 g
- løg 1 stk., lille
- smør 50 g
- bouillon ca. 1 liter grønsags- eller kylling- (lige under kogepunkt)
- hvidvin ½-1 dl, tør
- parmesan 30 g, fintrevet
- salt
- trøfler
Sådan gør du:
- Sautér det finthakkede løg i halvdelen af det smeltede smør. Tilsæt ris, og sautér dem blanke.
- Tilsæt vin, og lad den dampe væk under konstant omrøring.
- Tilsæt lidt efter lidt bouillonen, som hele tiden bliver optaget af risene.
- Fortsæt 15-20 minutter, indtil risene er færdige.
- Tilsæt parmesan og resten af smørret.
- Servér med friskkværnet peber, ostefondue og frisk revet trøffel.
Ostefondue
Det skal du bruge:
- ost 100 g fontina eller emmentaler
- smør 10 g
- æggeblomme 1 stk.
- mælk 2 ½ dl, lun
Sådan gør du:
- Riv osten, og lad den smelte med den varme mælk.
- Lad den stå en time.
- Tilsæt smør, og varm ostefonduen op over et vandbad.
- Tilsæt æggeblommen, lige inden cremen tykner.
- Servér den oven på risottoen, og høvl frisk trøffel over.