Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Risotto med ostefondue og trøfler

Jo enklere opskrift, jo mere kommer den enestående trøffelsmag til sin ret. Brug et trøffeljern, som river svampen perfekt. Trøffelhuset i Nordsjælland har gode eksemplarer, og her kan du også købe friske trøfler.

Risotto med ostefondue og trøfler

© Mads Mogensen

Risotto med ostefondue og trøfler

Opskrift til 4 personer

Risotto

Det skal du bruge:

  • risottoris 400 g
  • løg 1 stk., lille
  • smør 50 g
  • bouillon ca. 1 liter grønsags- eller kylling- (lige under kogepunkt)
  • hvidvin ½-1 dl, tør
  • parmesan 30 g, fintrevet
  • salt
  • trøfler

Sådan gør du:

  1. Sautér det finthakkede løg i halvdelen af det smeltede smør. Tilsæt ris, og sautér dem blanke.
  2. Tilsæt vin, og lad den dampe væk under konstant omrøring.
  3. Tilsæt lidt efter lidt bouillonen, som hele tiden bliver optaget af risene.
  4. Fortsæt 15-20 minutter, indtil risene er færdige.
  5. Tilsæt parmesan og resten af smørret.
  6. Servér med friskkværnet peber, ostefondue og frisk revet trøffel.

Ostefondue

Det skal du bruge:

  • ost 100 g fontina eller emmentaler
  • smør 10 g
  • æggeblomme 1 stk.
  • mælk 2 ½ dl, lun

Sådan gør du:

  1. Riv osten, og lad den smelte med den varme mælk.
  2. Lad den stå en time.
  3. Tilsæt smør, og varm ostefonduen op over et vandbad.
  4. Tilsæt æggeblommen, lige inden cremen tykner.
  5. Servér den oven på risottoen, og høvl frisk trøffel over.

Relaterede Artikler