
Ricottafritter med parmasan
En opskrift som benytter vores smukke gule og grønne grønsager. Anret gerne hele herligheden på et stort fad, og så er det bare at tage for sig.
AfOpskrift til 4 personer
ricottaost 500 g
pecorino 100 g
æg 2 stk.
hvedemel 5-6 spsk.
salt og peber
olivenolie
babyfennikel 6 stk.
courgetter 3 stk., gule og grønne
majskolber 4 stk.
hvidløg 1 fed
persille 3 spsk., hakket
citron ¼ stk.
Tænd grillen. Ude eller i ovnen.
Kom ricotta i en skål. Riv pecorino ned i skålen. Rør æggene heri og bland godt sammen. Rør til sidst melet heri, samt salt og peber.
Steg fritterne i olie på en teflonpande ved at tage små klatter ostemasse op med en ske og fordele på panden. Der bliver ca. 12 stykker, så du må stege i et par omgange. Steg dem 4-5 minutter på hver side.
Skær grønsagerne ud i mindre stykker. Vend dem med olie, og grill dem møre. Riv hvidløg ned i en skål, og vend med persille og lidt citronsaft. Kom grønsagerne op på et fad, og vend dem med persilleblandingen.
Servér ricottafritter sammen med grønsagerne.