burger portobello svampe low carb
© Anders Schønnemann

Portobello-burger med bluecheese og flankesteak

Brug sæsonens portobellosvampe i stedet for burgerboller. Vi griller både kød og svampe, inden hele molevitten samles til burgere.

Portobello-burger med bluecheese og flankesteak

4 personer

Det skal du bruge:

  • Ca. 600 g flankesteak
  • Salt og peber
  • 8 stk. portobellosvampe
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bakke spæde salater
  • Danablu

Chilimayonaise:

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Krydr kødet med salt og peber, og grill i ca. 4 min. på hver side
  2. Sæt kødet til side
  3. Rens portobellosvampene, pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber
  4. Grill svampene på begge sider, indtil de er gyldne
  5. Skyl salaten, og slyng den tør
  6. Rør mayonnaisen med chilisauce
  7. Byg burgere af en portobellosvamp, dernæst salat, kød skåret i skiver, chilimayo og til sidst Danablu
  8. Brug resten af svampene som låg