© Anders Schønnemann

Panerede rødspætter med sprød fennikelsalat

Paneres rødspætterne i et tyndt lag rugmel, får du en lettere og knap så tung fisk. De tynde skiver fennikel, friskbælgede ærter og jordbær er delikat tilbehør.

Panerede rødspætter med sprød fennikelsalat

4 personer

Det skal du bruge:

Panerede rødspætter

  • rødspættefileter 8 stk.
  • rugmel 1 dl
  • salt og peber
  • smør til stegning

Sprød fennikelsalat

  • fennikel 2 stk.
  • citron 1 stk.
  • olivenolie 2 spsk.
  • friskbælgede ærter 200 g
  • jordbær 200 g
  • salt og peber

Tilbehør

  • nye kartofler 800 g

Sådan gør du:

  1. Skær top og bund af fenniklen.
  2. Snit den helt tyndt – brug evt. et mandolinjern.
  3. Riv skallen af citronen, og gem den. Dryp citronsaft over fenniklen, og vend med olivenolie.
  4. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte.
  5. Vend ærter og jordbær med fennikel, og top med reven citronskal. Krydr med salt og peber.
  6. Vend rødspættefileterne i rugmel tilsat salt og peber.
  7. Steg dem gyldenbrune på begge sider i smør, og servér med fennikelsalat og kogte kartofler.