
Panerede rødspætter med sprød fennikelsalat
Paneres rødspætterne i et tyndt lag rugmel, får du en lettere og knap så tung fisk. De tynde skiver fennikel, friskbælgede ærter og jordbær er delikat tilbehør.
AfLone Kjær
Panerede rødspætter med sprød fennikelsalat
4 personer
Det skal du bruge:
Panerede rødspætter
- rødspættefileter 8 stk.
- rugmel 1 dl
- salt og peber
- smør til stegning
Sprød fennikelsalat
- fennikel 2 stk.
- citron 1 stk.
- olivenolie 2 spsk.
- friskbælgede ærter 200 g
- jordbær 200 g
- salt og peber
Tilbehør
- nye kartofler 800 g
Sådan gør du:
- Skær top og bund af fenniklen.
- Snit den helt tyndt – brug evt. et mandolinjern.
- Riv skallen af citronen, og gem den. Dryp citronsaft over fenniklen, og vend med olivenolie.
- Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte.
- Vend ærter og jordbær med fennikel, og top med reven citronskal. Krydr med salt og peber.
- Vend rødspættefileterne i rugmel tilsat salt og peber.
- Steg dem gyldenbrune på begge sider i smør, og servér med fennikelsalat og kogte kartofler.