Ørred på grill med fennikelsalat...

Ingredienserne til middagen gøres klar i køkkenet, og så bærer vi dem ud i haven, og tilbereder det meste på grillen.

Til 4 personer

Kartofler på grill kartofler 1 kg nye små Olivenolie 1 spsk. Flagesalt en smule Smør 1 spsk. Karse til pynt

Ærtesmør Smør 100 g ærter 75 g friskbælgede Flagesalt

Ørred Ørreder 1-2 stk., ca. 800-1000 g i alt Lime eller citron 1 stk. Krydderurter 1 lille håndfuld, fx persille, dild eller timian Olie en smule til pensling

Fennikelsalat Fennikel 2 stk. Ærter 500 g i bælg Dild 1 bundt Mandler 50 g saltede Citron 1 stk., reven skal og saft heraf Olivenolie 2 spsk. ekstra jomfru Honning 1 tsk. flydende

• Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min. • Vend dem med olie, og krydr med salt. • Lav staniolpakker med en klat smør af kartoflerne. Husk at lukke pakkerne godt. Brug evt. to lag staniol. så de er klar til at komme en tur på grillen. • Rør smørret blødt, og vend med ærter og salt. • Fordel smørret i en skål, dæk med folie, og stil køligt. • Hvis ikke fiskehandleren har skrabet fisken fri for skæl, må du selv gøre det: Hold fisken i halen, og skrab med en gaffel fra hale mod hoved. Det sviner, så gør det evt. ude. • Kom kartoffelpakkerne på grillen, og grill i ca. 20 min. • Drys med karse. • Skær top og bund af fennikelen, og skær i ultratynde skiver. • Bælg ærterne, og hak krydderurterne. Rør citronskal og saft med olie og honning. Dryp dressingen over fennikelen, og vend med de friske ærter, krydderurter og hakkede mandler. Smag salaten til med salt og peber. • Skyl ørreden, og tør den af. Skær et par snit på hver side med en skarp kniv, og fyld den med lime i tynde skiver og urter. • Pensl fisken med olie, og læg den på grillen. Lad den stege helt færdig på den ene side, før du vender den. • Kryder med salt og peber. • Servér ørreden med kartofler drysset med persille, fennikelsalat og ærtesmør.

TIP Du kan kende en frisk fisk ved, at den har en naturlig glans og farve, skællene er intakte og sidder fast til skindet, og øjnene er klare, gennemsigtige og opadbuede. Fisken skal naturligvis lugte frisk af hav og tang, og gællerne skal være blodrøde og uden slim. Har du mulighed for det, så tjek kødets fasthed med et let fingertryk på rygstykket. Hvis fiskekødet rejser sig hurtigt igen, er fisken frisk.

Relaterede Artikler